logo Víc než izolace ...

Potřebujete poradit?

+420 735 700 770 po-pá 8:00 - 17:00
cs
  • sk

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

Kdy je nejlepší čas na zateplení domu?

picture

Jak zvýšit hodnotu budovy a snížit její energetickou náročnost je stále důležitým tématem každého vlastníka. Zateplení domu není jen módní trend, ale také jedna z nejrozumnějších investic do vaší nemovitosti. Výhody jsou velké – od nižších nákladů za energie až po zvýšení komfortu bydlení. Otázkou však zůstává: Kdy je ten správný okamžik na zateplení?

Proč vůbec zateplovat?

Zateplení domu má řadu výhod, které stojí za zmínku. Zaprvé, snižuje náklady na vytápění. Pokud je váš dům správně izolován, zamezíte úniku tepla z místností, což se okamžitě projeví na vašem účtu za energie. Za druhé, zateplení zlepšuje tepelný komfort. Teplota v interiéru zůstává stále příjemná a vy se nemusíte trápit studenými stěnami či podlahami. Zároveň pomáhá udržovat příjemnou teplotu i v létě, kdy izolace zabraňuje přehřívání prostoru.

Kvalitní izolace zabraňuje také vzniku tepelných mostů a chrání materiály i zdraví obyvatel před plísněmi. V neposlední řadě izolací přispějete i k zvýšení ceny nemovitosti.

Ideální čas na zateplení

Kdy je tedy nejvhodnější čas na zateplení vašeho domu? Je třeba si říci, že zateplovat lze různými materiály a také různé části budovy. My se soustředíme na zateplení pomocí stříkané pěny, což je velmi rychlý a snadný způsob. PUR pěna se aplikuje stříkáním a rychle tuhne, což umožňuje vytvoření dokonale těsné izolace během krátké doby.

Není tedy třeba čekat na specifické roční období. Pro správnou aplikaci pěny, tedy k uskutečnění správné chemické reakce vzniku izolační pěny, je však vyžadována teplota vzduchu a podkladu minimálně 10 ℃ a suchost podkladu. V případě, že teploty v zimním období nedosahují těchto hodnot, je nutné prostor vyhřívat, a to jak před nástřikem, tak během něj. Proto doporučujeme aplikaci během jarních nebo podzimních měsíců, které většinou skýtají lepší počasí i pro další práce, které budete provádět společně se zateplením.

Krom ročního období možná řešíte také vhodnou dobu. Na to je odpověď jednoduchá – vhodná doba je právě teď! U novostaveb se vám vždy vyplatí zateplovat rovnou, abyste si nepřidávali práci do budoucna. U rekonstrukce je zase dobré neotálet, zejména kvůli tepelným únikům, které zároveň odčerpávají značné finance z vašich kapes.

Zateplujte chytře

Jedním z druhů PUR pěny je i Chytrá pěna. Chytrá je proto, že představuje vzduchotěsné, ekologické a dlouhodobé řešení tepelné izolace, které vám ušetří čas i peníze. Hlavní předností této pěny je minimální potřebná vrstva, díky které neztrácíte zbytečně prostor. Výhodou je ale i rychlá a snadná aplikace – rodinný dům do 200 m2 lze zateplit už za 1 den. Chytrá pěna má vynikající tepelné vlastnosti, je šetrná k životnímu prostředí a neláká hlodavce ani jiné škůdce. Navíc je koncipovaná přímo pro naše klimatické podmínky a návratnost investice pocítíte díky ušetřené energii do 5 let.

Pokud hledáte spolehlivou izolační metodu, izolace pomocí Chytré pěny je vynikající volbou. Kontaktujte nás, rádi vám doporučíme nejvhodnější produkt v návaznosti na typ konstrukce a požadovanou účinnost zateplení. Zároveň s vámi probereme i časový harmonogram celé rekonstrukce. Prostřednictvím dotačního programu Oprav dům po babičce teď navíc můžete žádat o dotaci, která pokryje velkou část investice do zateplení a vztahuje se i na zateplování pomocí Chytré pěny.

Připravte váš dům na chladnější měsíce již dnes a těšte se na útulný a komfortní interiér bez zbytečných výdajů!

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.