logo Víc než izolace ...

Potřebujete poradit?

+420 735 700 770 po-pá 8:00 - 17:00
cs
  • sk

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

6 výhod stříkané izolace

picture

Chystáte se renovovat, nebo plánujete stavbu domu je? Pokud ano, je volba správné izolace klíčová pro dosažení energetické efektivnosti, pohodlí a snížení nákladů na vytápění a chlazení. Jednou z moderních a velmi účinných metod je stříkaná izolace. Tato inovativní technologie nabízí řadu výhod oproti klasickým způsobům. Vybrali jsme pro vás ty nejzásadnější.

Vleze vám všude

Stříkaná izolace je schopna pokrýt a přilnout na jakýkoliv povrch. Dosáhnete s ní i na místa, která by jinak zůstala nedosažitelná pro tradiční izolační materiály. Bez ohledu na tvar, velikost nebo složitost prostoru dokáže stříkaná izolace proniknout do všech štěrbin, trhlin a dutin, čímž zajistí kompletní tepelnou ochranu.

Maximální energetická efektivita

Schopnost stříkané izolace vytvořit nepropustnou bariéru brání tepelným mostům a únikům a přispívá tak k vysoké energetické efektivitě domu. Díky této izolaci nepotřebujete tolik energie na vytápění a ochlazování příbytku, což vede k snížení nákladů. Takže počáteční investice se vám velmi rychle vrátí.

Izoluje od hluku

Stříkaná izolace má také výborné  zvukové vlastnosti. Dokáže totiž pohltit zvukové vlny a omezit přenos hluku mezi místnostmi. To je zvláště důležité v oblastech s vysokým hlukem, jako jsou rušné ulice nebo okolí dopravních uzlů.

Odolá plísním a hnilobě

Další výhodou je, že stříkaná izolace je vyrobena z materiálů, které jsou odolné proti plísním, hnilobě a škůdcům. Díky tomu se minimalizuje riziko vzniku zdraví nebezpečných plísní a alergenů v domě. Navíc se nemusíte bát, že vám izolaci rozežerou škůdci.

Instalace během jednoho dne

Instalace stříkané izolace je jednoduchá a opravdu velmi rychlá. Specializovaný stříkací systém umožňuje rovnoměrné rozprostření izolačního materiálu na povrchu. Tento proces je méně náročný na čas a práci ve srovnání s jinými metodami. Izolaci objektu do 200 m2 zvládneme zateplit během jediného dne.

Zelená přírodě i vám

Stříkané izolace od chytré pěny jsou vyráběny z polyuretanových pěn, které jsou ekologickou a zdravotně nezávadnou alternativu k tradičním izolačním materiálům. Tím se snižuje negativní dopad na životní prostředí. Navíc stříkaná izolace pomáhá snižovat spotřebu energie a tím i emise skleníkových plynů.

Stříkaná izolace se stává stále populárnější volbou pro moderní domácnosti, které hledají energetickou efektivitu, pohodlí a udržitelnost. Pokud hledáte moderní a perspektivní a rychlé řešení pro izolaci vaší nemovitosti, ozvěte se nám, rádi vám se vším pomůžeme.

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.