logo Víc než izolace ...

Potřebujete poradit?

+420 735 700 770 po-pá 8:00 - 17:00
cs
  • sk

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

Top 5 vlastností PUR pěny

picture

Při hledání izolačního materiálu pro zateplení se čím dál častěji setkáváme s PUR pěnou (polyuretanovou pěnou). Tento unikátní materiál se rychle stává dominantním pro své technické vlastnosti a mnohostrannost. Podívejte se alespoň na pět vlastností PUR pěny, které ji staví na špičku mezi izolačními materiály.

1. Nízké tepelné ztráty

Jednou z nejvýraznějších vlastností PUR pěny je její schopnost minimalizovat tepelné ztráty. Díky svému vysokému tepelnému odporu a vzduchotěsnosti dokáže efektivně izolovat prostory a udržovat stálou teplotu. Tepelné ztráty jsou sníženy na minimum, což významně snižuje energetickou náročnost budov a pomáhá snižovat náklady na vytápění a chlazení.

Při stavbě a rekonstrukcích budov, které mají za cíl šetrnost nejen k životnímu prostředí, ale i k vaší peněžence, je tato vlastnost zásadní.

2. Odolnost PUR pěny

Polyuretanová pěna se vyznačuje vysokou odolností vůči různým vnějším vlivům. Je odolná vůči vlhkosti, chemickým látkám ale také plísním nebo hlodavcům. Tato odolnost zajišťuje dlouhou životnost materiálu. Pokud toužíte po izolaci střechy, stěn nebo podlah, kterou nebudete muset měnit, je PUR pěna tou pravou volbou.

3. Snadná instalace

Další z výhod PUR pěny je její snadná instalace. Aplikace se provádí nástřikem, který lze provádět na různé povrchy. Tato flexibilita usnadňuje izolaci i u těžko přístupných míst.

PUR pěna navíc rychle tvrdne, což znamená, že instalaci zvládnete opravdu rychle. Objekt do 200 m2 jsou odborníci schopni zateplit během jediného dne.

4. Perfektní těsnění

Pokud chcete eliminovat tepelné mosty, je PUR pěna ideálním řešením. Jednou z jejich hlavních schopností je vytvoření dokonalého těsnění. Když se PUR pěna aplikuje, rozpíná se a vyplňuje veškeré trhliny a mezery. Tím se vytváří nepropustná bariéra proti průniku chladu i vlhkosti.

To zajistí maximální energetickou efektivitu a snížení nákladů na vytápění vašeho domova. Zároveň snižuje riziko vzniku kondenzace a plísní.

5. Šetrná k životnímu prostředí

Závěrem, nezapomínejme na environmentální aspekt. PUR pěna je materiál šetrný k životnímu prostředí. Výrobky z polyuretanu jsou recyklovatelné, takže nehrozí riziko vzniku dalších tun nezničitelného odpadu. Poté co doslouží, jsou likvidovány speciálním způsobem, tak aby byla příroda co nejméně namáhána. Díky své dlouhé životnosti také snižuje potřebu časté výměny materiálu.

Celkově lze říci, že PUR pěna je ideální volbou pro ty, kteří hledají efektivní, trvanlivou a šetrnou izolaci. Díky dotačnímu programu Nová zelená úsporám light na ni můžete získat finanční podporu, která pokryje velkou část nákladů. Obraťte se na nás ještě dnes a my vám poradíme, jak na to.

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.