logo Víc než izolace ...

Potřebujete poradit?

+420 735 700 770 po-pá 8:00 - 17:00
cs
  • sk

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

10 důvodů, proč si vybrat právě Chytrou pěnu

picture

Tepelná izolace je v dnešní době nezbytnou součástí každého domu. Přináší mnoho praktických výhod a také nemalé finanční úspory. V současnosti se však na trhu objevuje mnoho typů zateplení a firem, po jejichž návštěvě budete spíše než uspořené peníze počítat náklady na opravu. Jedním z nejlepších řešení je použití Chytré pěny.  Pokud jste o ní ještě neslyšeli nebo stále váháte, podívejte se do článku na 10 důvodů, proč je v současnosti tou nejlepší variantou pro zateplení domu.

1. Její aplikace je opravdu rychlá

Chcete si nechat zateplit rodinný dům, ale máte obavy z toho, že vám budou dělníci rušit vaše soukromí několik dnů až týdnů, jako by tomu bylo u zateplení polystyrenem? Toho se u Chytré pěny obávat nemusíte. Aplikace na standardně velký rodinný dům nám nezabere víc než 1 den.

2. Investice do ní se vám brzy vrátí

Často slýcháme, že náklady na zateplení Chytrou pěnou jsou moc vysoké. Pravdou však je, že počáteční investice se vám vrátí na úsporách za topení většinou již za 3 roky, nejpozději však do 5 let. Některým klientům se tato investice vrátila dokonce již po první topné sezóně. A vzhledem k tomu, že životnost Chytré pěny je minimálně 30 let, čeká vás opravdu dlouhé období, kdy vám bude tato investice spořit peníze.

3. Kvalitu vám zaručíme certifikáty i recenzemi od zákazníků

V dnešní době se na trhu objevuje mnoho firem, které provádí nástřik PUR pěny rychle, nekvalitně a bez řádného proškolení. O peníze, které ušetříte díky nižším cenám těchto společností většinou velmi brzo přijdete - až už kvůli nekvalitně provedené práci nebo špatnému materiálu. Naše společnost Chytrá pěna disponuje mnoha certifikáty, které vám zaručují nejen tu nejvyšší kvalitu materiálů, které používáme, ale také to, že naši pracovníci jsou opravdu školení odborníci. A pokud nevěříte certifikátům, nevadí. Stovky kladných recenzí od našich zákazníků jsou jistě dostatečnou zárukou kvality.

4. Je paropropustná i parozábrana – stačí si jen vybrat

Chytrá pěna se dělí na dva základní typy, a to měkkou a tvrdou. Měkká pěna má otevřenou buněčnou strukturu. Je tedy paropropustná a také skvěle izoluje zvuk. Naopak tvrdá pěna má buněčnou strukturu uzavřenou a je tak velice účinnou parozábranou. Díky tomu vám tak vždy pomůžeme zvolit to nejlepší řešení pro vaše konkrétní prostory.

5. Problémem nejsou ani těžko přístupná místa

Častým problémem při zateplování polystyrenovými deskami, je dostat se na těžko přístupná nebo úzká místa. Desky na ně jednoduše nedosednou a izolace je složitá. Chytrá pěna díky svému unikátnímu způsobu aplikace tento problém nemá. Aplikuje se totiž nástřikem, takže vyplní veškeré nepřístupné prostory.

6. Vyplní prostory do poslední mezery

Další výhodou, která souvisí s aplikací Chytré pěny, je i dokonalá izolace. Chytrá pěna se po nástřiku na zeď mnohonásobně zvětší a vyplní tak veškeré spáry a mezery. Díky tomu se může používat i na hrubší povrhy, které by klasickými deskami nebylo možné tak dokonale utěsnit. Za pár okamžiků tak vznikne jednolitá vrstva izolace bez jediné mezery, kterou by vám mohlo unikat teplo.

7. Vydrží věčnost

Její udávaná životnost je minimálně 30 let. To je díky tomu, že se pěna během let nedrolí jako polystyren a její ztráty každý rok jsou v řádech desetin milimetrů. Vy tak dostanete zateplení, které nebudete muset hned tak řešit a které vám bude po zbytek života spořit vaše peníze.

8. Nezatěžuje nosnou konstrukci

Díky tomu, že pěnu nemusíme nanášet v tak silné vrstvě, jakou by bylo nutné použít k docílení stejného efektu zateplení například u minerální vaty nebo polystyrenu, dosahujeme nízké hmotnosti. Pěnu tak můžete beze strachu použít i na zateplení střech, protože téměř nezatěžuje nosnou konstrukci.

9. Nechutná hlodavcům

Hlodavce v domě rozhodně nikdo nechce. Ti však především během chladných období vyhledávají nové úkryty a zabydlet se v izolačním materiálu, který jim chutná, je pro ně nejlepším řešením. Chytrá pěna však hlodavcům vysloveně nechutná a vy si můžete být jisti, že se vašemu domu vyhnou obloukem.

10. Ideální do všech ročních období

V našich klimatických podmínkách, kdy se střídají horká léta a mrazivé zimy, je třeba dbát i na stálost izolantu během celého roku. Chytrá pěna vám v létě zajistí ochranu proti přehřívání, v zimě zase udrží všechno teplo uvnitř domu. Její vlastnosti se nemění ani s přibývající podzimní vlhkostí. Pěna si i v těchto podmínkách udrží své izolační vlastnosti, což je oproti minerální vatě, která v takovém případě ztrácí až 50 % svých izolačních vlastností, opravdu velký rozdíl.

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.