logo Víc než izolace ...

Potřebujete poradit?

+420 735 700 770 po-pá 8:00 - 17:00
cs
  • sk

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

Zateplení šikmé střechy na podzim – ano nebo ne?

picture

V létě jste už dodatečné zateplení střechy nestihli a museli se potýkat s nepříjemným vedrem? Připravte se alespoň na zimní měsíce. Tepelná izolace střechy vám totiž nepomůže jen s přehříváním vaší domácnosti, ale dovede zabránit také pronikání chladu. Podzim je ideálním obdobím k rekonstrukci a přípravám na zimu.

Potřebujete rekonstruovat vaši střechu, protože vám už přestává sloužit tak, jak by měla? Pusťte se do toho dříve, než uhodí první mrazy. V září je ještě relativně teplo – doznívají poslední ozvěny léta a také říjen bývá poměrně příznivý. Jak se na zateplení střechy připravit a který materiál bude nejvhodnější?

Precizní tepelná izolace – nástřiková PUR pěna

Materiál Chytrá pěna patří k nejdokonalejším tepelným izolacím, jaké aktuálně na trhu najdete. Stříkaná polyuretanová pěna obecně je stále vyhledávanější – zájem o ni navyšuje její dlouhá životnost, která odpovídá životnosti samotné stavby, perfektní efekt zateplení (spolehlivě brání unikání tepla a pronikání chladu či horka do vnitřních prostor) a prostorová nenáročnost (není nutné používat tak silné vrstvy izolace jako u vaty, aby se dosáhlo téhož výsledku).

K velkým výhodám patří také způsob aplikace – pěna na určené místo dopadá jako kapalina, která následně výrazně zvětší svůj objem. Tato vlastnost se skvěle hodí do problematických míst a k utěsnění i těch nejmenších škvír. PUR pěna je dokonale vyplní. Lze ji aplikovat na různé typy konstrukcí – v závislosti na tom, o jakou konstrukci půjde, vám odborníci doporučí konkrétní produkt.

Proč je Chytrá pěna lepší než jiné materiály?

Jestli hledáte způsob, jak doma co nejvíce ušetřit na energiích díky zateplení, PUR pěna vás rozhodně nezklame – vaše náklady se mohou snížit až o 70 %. A to trvale. Její vlastnosti se vlivem času nemění. I po letech jsou stále stejné, stejně jako hodnota R. Pěna se nedrolí ani nesesedá.

Kromě toho pomáhá snižovat prašnost v objektu a přispívá k vytvoření příjemného a zdravého domácího prostředí.

Tepelnou izolaci šikmé střechy neodkládejte

Podzimní měsíce jsou různým stavebním pracím vyloženě nakloněny – počasí je daleko stabilnější než v létě a především končí chaotické období letních prázdnin. Na rekonstrukci budete mít větší klid, lépe se připravíte a v zimě se nebudete muset obávat škod, které by mráz na vaší střeše mohl napáchat.

Zateplení šikmé střechy se dá provádět zvnitřku (tzn. z podkroví) i zvnějšku. Druhá možnost se používá zejména u rekonstrukcí, kde nelze s podkrovím dále manipulovat. Nejdříve je samozřejmě nutno odstranit poškozenou či nefunkční izolaci a prostor vyčistit, dříve aplikaci PUR pěny nelze provést.

Stejně zásadní jako důkladné zateplení, je rovněž hydroizolace, která budovu ochrání před zatékáním. Kdyby náhodou došlo k poškození střešní krytiny a do střešního pláště se dostala voda, mohla by se poničit vrstva izolace a vůbec celá konstrukce střechy. Obojí proto důkladně promyslete.

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.