logo Víc než izolace ...

Potřebujete poradit?

+420 735 700 770 po-pá 8:00 - 17:00
cs
  • sk

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

Výhody zateplení a izolace PUR pěnou

picture

Přemýšlíte, jak srazit účty za energie na únosnou mez? Investice do kvalitního zateplení domu nebo bytu je tím správným řešením. V takovém případě však zřejmě stojíte před rozhodnutím, který materiál k izolaci vybrat. V dnešním článku se podíváme na výhody stříkané izolace PUR pěnou ve srovnání s jinými izolanty.

Tepelné úniky jsou minulostí

Oproti ostatním materiálům nabízí stříkaná polyuretanová pěna řadu výhod. Jde zejména o minimální tloušťku samotné izolace oproti jiným řešením. Klasické vatové či polystyrenové izolace musí být pro dosažení vhodných tepelněizolačních vlastností značně předimenzované. V opačném případě totiž hrozí vznik tepelných mostů a plísní při zatečení vlhkosti mezi vrstvy izolantu. Právě množství použitého materiálu pak zbytečně zatěžuje konstrukci, může docházet k sesedání izolantu i k jeho poškození hlodavci či hmyzem. Tyto problémy stříkaná PUR pěna hravě vyřeší.

Samotná aplikace stříkané polyuretanové pěny ji totiž předurčuje k úspěchu. Pěna se pomocí aplikátoru nastříká na povrch, kde během okamžiku mnohonásobně nabyde na objemu a utěsní i ty nejmenší mezery a spáry dokonalou, nepropustnou vrstvou. Nemusíte se tedy obávat tepelných úniků ani zatékání vodních par.

Pěna zároveň dokonale přilne prakticky k jakémukoliv povrchu již v jediné vrstvě a ve své podstatě je velice lehká, tudíž nedochází ke statickému zatížený zateplovaných konstrukcí. Síla izolace je navíc vždy minimálně 30 mm, přičemž při této tloušťce činí váha pěny pouze cca 2,5 kg/m2. Naše Chytrá pěna zároveň nabízí vysokou pevnost v tlaku (min. 4 kg/cm2).

Zdravotně nezávadná izolace s životností přes 30 let

Chytrá pěna je zdravotně nezávadný materiál, který je díky své neporéznosti vhodný i do domácností s alergiky, jelikož se v ní neusazuje prach a další nečistoty. Stříkaná polyuretanová pěna vyniká také svou recyklovatelností a vynikající stálostí po dlouhá desetiletí.

Velkou výhodou také je, že je PUR pěnou možné zateplovat i velmi atypické či sešikmené prostory, hodí se tedy pro izolaci krokví, střech apod. Stálost tohoto pěnového izolantu navíc oceníte ve všech ročních obdobích, během letních měsíců totiž působí i jako ochrana před prohříváním podkroví a své izolační vlastnosti nemění ani s rostoucí vlhkostí vzduchu na podzim či na jaře.

Aplikaci tohoto materiálu můžete s trochou zručnosti provést i svépomocí, vždy však doporučujeme svěřit tento důležitý úkon do rukou odborné firmy. My v Chytré pěně se postaráme o veškeré přípravné, aplikační i úklidové práce. Aplikace je navíc velice rychlá, běžný rodinný dům zvládneme zpravidla zateplit během jednoho či dvou dnů. Obraťte se na nás, společně vymyslíme to nejlepší řešení přímo pro vás.

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.