logo Víc než izolace ...

Potřebujete poradit?

+420 735 700 770 po-pá 8:00 - 17:00
cs
  • sk

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

Proč zateplovat základy domu?

picture

Zateplení základů domu může na první pohled působit jako další nepotřebná a finančně náročná položka na seznamu věcí, které souvisejí s údržbou domu. Možná se ptáte, zda je tato investice opravdu nutná? Rozhodně ano. V dnešním článku se podíváme na to, proč je zateplení základů domu tak důležité a jaké řešení případně zvolit.

Ekonomické i zdravotní důvody

Pokud stavíte nový dům, bez zateplení nedostavíte. Dnešní domy musí být energeticky úsporné. A nejde o nesmyslnou šikanu úřadů – ani vy asi nechcete platit velké částky za vytápění a už po první zimě  řešit plísně. I u starších domů je trendem zateplování a větší energetická úspornost. Domy bez adekvátní izolace mohou ztrácet velkou část tepla, což vede k vyšším nákladům za energie – u starých domů jde někdy pomocí zateplení snížit výdaje za energie až o 70 %. Tento problém přitom zateplení základů jednoduše vyřeší a náklady se vám vrátí dříve, než řeknete Chytrá pěna.

Peníze ale nejsou všechno – ještě důležitější je zdraví. Bez dostatečné izolace se ve vašem domě začne hromadit vlhkost, která může vést k výskytu plísní. Ty negativně ovlivní kvalitu ovzduší ve vašem domě a mohou vést k zdravotním problémům, jako jsou alergie a respirační potíže.

Vliv na hodnotu domu

Vaše nezateplené základy mohou mít negativní dopad i na hodnotu vašeho domu. V dnešní době se stále více kupců domů zaměřuje na energetickou efektivitu a ekologické charakteristiky nemovitostí. Neizolované základy mohou potenciální kupce odradit a snížit tak hodnotu vaší nemovitosti.

Řešení? Chytrá pěna

Naštěstí existuje řešení pro všechny výše zmíněné problémy: izolační Chytrá pěna.

Stříkaná izolační PUR pěna vyniká svými izolačními vlastnostmi, pomáhá udržet teplo uvnitř domu a snižuje náklady na vytápění. Kromě toho je odolná vůči vlhkosti, což znamená, že představuje efektivní bariéru proti kondenzaci a plísním. Tím chrání jak vaše zdraví, tak strukturu domu. Stejně tak odolává škůdcům, aplikace je mimořádně přesná a efektivní, proto není potřeba nanášet silné vrstvy, má dlouhou životnost a je ekologická. A co je nejlepší? Základy starších domů jsou hodně členité a před zateplením extrudovaným polystyrenem je nutno stěny základů srovnat do roviny, aby se dal zakotvit polystyren. V případě aplikace pěny srovnání základů není nutné, pěna vyplní veškeré nerovnosti. Izolační pěna je nanesená raz dva, čistě a jednoduše.

Jste připraveni zvýšit energetickou efektivitu svého domu a zamezit vzniku zdraví ohrožujících plísní? Kontaktujte nás ještě dnes. Naši odborníci jsou připraveni vám pomoci s jakýmikoli dotazy a poskytnout vám nezávazné poradenství.

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.