logo Víc než izolace ...

Potřebujete poradit?

+420 735 700 770 po-pá 8:00 - 17:00
cs
  • sk

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

Proč s izolací nezapomínat na půdu

picture

Uvažujete nad tím, jak snížit náklady za vytápění ve svém domě? Popřemýšlejte nad zateplením půdy. Do tohoto často opomíjeného prostoru stoupá většina tepla z domácnosti a mnohdy v něm chybí správná izolace. Kvalitně zateplená půda výrazně zamezuje tepelným ztrátám zejména ve starých domech, ale týká se i novostaveb. Jaké výhody by tato úprava domu přinesla a po jaké formě izolace sáhnout se dozvíte v tomto článku.

Nenechejte si unikat teplo

Pokud se rozhodnete šetřit na izolaci půdy a podkrovních prostor, jelikož je nijak nevyužíváte, můžete bohužel následně výrazně prodělat na spotřebě energií. Je známo, že teplo stoupá vzhůru a nejvíce ho proto uniká střešními a půdními prostory, pokud nejsou řádně zateplené. Izolace má zároveň obrácený efekt v létě – tedy nevpouští do budovy tolik tepla. V neposlední řádě pak brání nadměrnému zadržování vlhkosti a tím spojené tvorbě plísní. Na trhu existuje několik řešení, jakého materiálu při izolaci půdních prostor využít.

Jakou izolaci zvolit

Pokud byste se rozhodli pro zateplení půdy, doporučujeme zvolit stříkanou polyuretanovou pěnu. Oproti jiným izolantům (minerální vata, polystryren) má PUR pěna spoustu silných stránek, díky kterým je její životnost až 30 let. Díky svému složení dokáže pěna vyplnit i ty nejmenší prostory a nedochází tak ke vzniku spár ani tepelným mostům. Zároveň vytváří nízké statické zatížení nosných konstrukcí a je zdravotně nezávadná. Jedním z největších benefitů izolační pěny je, že neláká hlodavce ani jiné škůdce a nemusíte se proto bát jejího napadení nežádanými návštěvníky.

Chytrá pěna – ekologické a dlouhodobé řešení

Jedním z druhů PUR pěny je i Chytrá pěna. Hlavní předností této pěny je minimální potřebná vrstva, díky níž zůstane zachována velikost prostoru. Rychlá a snadná aplikace, vynikající tepelné vlastnosti, ekologičnost – to vše patří mezi kladné stránky tohoto unikátního izolačního materiálu. A na rozdíl od minerální vaty v případě Chytré pěny nehrozí napadení škůdci.

Pokud se tedy rozhodnete pro využití Chytré pěny, neváhejte se na nás obrátit. Rádi Vám pomůžeme vybrat to nejvhodnější řešení pro Vás dům, včetně spočítání množství potřebného materiálu. Můžeme vám zajistit i přípravu před aplikací, zakrývací práce, přípravu podkladu a následný úklid. Samozřejmostí je možnost profesionální aplikace našimi zkušenými zaměstnanci.

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.