logo Víc než izolace ...

Potřebujete poradit?

+420 735 700 770 po-pá 8:00 - 17:00
cs
  • sk

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

Proč je PUR pěna lepší než minerální vata? Od minimální tloušťky izolace až po mimořádnou životnost

picture

Mezi nejčastěji používané typy izolací patří v současnosti pěnový polystyren, minerální vata a polyuretanová pěna, aplikovaná nástřikem. Všechny mají samozřejmě něco do sebe – v čem je ale výhodná právě stříkaná PUR izolace?

Na rozdíl od jiných běžně užívaných izolačních materiálů nabízí stříkaná PUR pěna mnoho výhod navíc. V tomto článku si přiblížíme ty nejzajímavější z nich.

Perfektní těsnění a skvělé tepelněizolační vlastnosti

Minerální vata i PUR pěna obě vynikají nadstandardními tepelněizolačními vlastnostmi, PUR pěna však přináší příjemný bonus – dosáhne stejného výsledku jako vata, jen v mnohem tenčí vrstvě izolace. Díky tomu můžete získat více prostoru – třeba na stísněné půdě či v malé místnosti, kde se hraje o každý centimetr. Netřeba zdůrazňovat, že teplo nebude unikat ven a chlad zase nebude pronikat dovnitř. Stálou teplotu si ve vaší domácnosti budete užívat v každém ročním období.

Stříkaná PUR pěna se snadno dostane i do problematičtějších míst – bez potíží a velmi precizně utěsní všechny škvíry. Po aplikaci dovede i více než stonásobně zvětšit svůj objem – vytvoří souvislou vrstvu bez tepelných mostů a celou konstrukci tak spolehlivě chrání i v oblastech, které by se vám jinak zateplovaly velice těžko. Kromě toho jde o lehký materiál, který zbytečně nezatěžuje stavbu.

Rychlá aplikace a dlouhá životnost

Zateplení vašeho domu proběhne rychle – jakmile se provede důkladné zaměření, jsou aplikační technici schopni zateplit běžný rodinný dům během jednoho dne. A vysoká kvalita provedení je samozřejmostí. Když se obrátíte na odbornou firmu, která aplikaci skutečně provádí v souladu s normami, už nebudete muset izolaci měnit. Polyuretanová pěna má životnost delší než 30 let a její vlastnosti zůstávají i po letech stejné.

Ekologický materiál, který vám zajistí úsporu

Polyuretanová pěna je materiálem, který šetří přírodu a neohrožuje vaše zdraví. Je vhodná také pro alergiky. Předchází vzniku plísní – a prevence je v tomto případě nesmírně důležitá. Plíseň totiž ovlivňuje nejen dýchací cesty a pokožku, ale může způsobit i závažnější onemocnění. PUR pěna má ale ještě další přínos – pomůže vám dosáhnout až 70% úspory na energiích.

Minerální vata láká hlodavce, PUR pěna ne

Už několikrát se prokázalo, že minerální vata může být lákadlem pro hlodavce. Ti si v ní následně vytvoří síť chodbiček a je problém se jich zbavit a poškozenou izolaci opravit. PUR pěna má oproti tomu nulovou potravinovou hodnotu, takže hlodavcům nechutná a neláká je. Prokousání a dalších nepříjemností se tedy vůbec nemusíte obávat.

Díky všem těmto výhodám je stříkaná polyuretanová pěna ideálním adeptem k zateplení vašeho domu.

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.