logo Víc než izolace ...

Potřebujete poradit?

+420 735 700 770 po-pá 8:00 - 17:00
cs
  • sk

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

Proč je dobré izolovat podlahu?

picture

Podlaha patří k nejdůležitějším částem každého bytu a domu – k dosažení maximální akustické a tepelné pohody je nutné zvolit správnou izolaci. V opačném případě podlahou zbytečně uniká velké množství tepla a vy musíte prostory vytápět víc, než je nezbytně nutné. Investice do kvalitního zateplení se vám vyplatí.

Povrch, po kterém doma chodíte, má daleko větší vliv na vaše pohodlí, než se může na první pohled zdát. Popraskaná a nekvalitně položená podlaha děsí nejen realizační firmy a projektanty, ale může potrápit hlavně vás – pronikání chladu, vlhkosti a tvorba plísní patří mezi největší nebezpečí špatně izolované podlahy. Zjistěte, jak vypadá správná izolace, a předejděte tak budoucím problémům.

Zabraňte unikání tepla

Za nejkritičtější místa, která je třeba zateplit, se považují především obvodové zdi, dveře a okna stavby. Na strop a podlahu se zapomíná – to je však chyba. Podlaha může mít na svědomí až 25 % unikajícího tepla, proto postupujte tak, abyste tomu, co nejúčinněji zabránili. Správně zateplená podlaha nesmí obsahovat tepelné mosty.

Chodíte doma rádi naboso? Po studené podlaze to není nic příjemného – prochladnutí, rýma a bolest kloubů na sebe nenechají dlouho čekat. Zbavte se studeného pocitu v nohou pomocí tepelné izolace – k nejoblíbenějším materiálům současnosti patří stříkaná polyuretanová pěna. Podle zatížení skladby konstrukce a využití prostoru, lze podlahu zateplit buď tvrdou, nebo měkkou pěnu.

Izolace tvrdou pěnou se provádí v případě, že je zatížena celá skladba konstrukce a její součástí není rošt. V půdních prostorách lze tvrdou pěnu využít i jako plně pochozí finální úpravu povrchu.

Měkká pěna se používá u podlah, kde je součástí skladby rošt – kromě skvělých tepelněizolačních vlastností vyniká také schopností skvěle tlumit zvuk.

Izolujte také sklep

Chlad může do interiéru vnikat rovněž z nezaizolovaného sklepa či suterénu. Další problém může nastat u vlhkých sklepů, kde se tvoří plíseň – i ta snadno pronikne do přízemí. Je proto vhodné sklepní místnosti oddělit od zbytku stavby vrstvou izolace. Zajistíte si tak daleko lepší tepelné podmínky. Více o zateplení sklepa se dočtete v našem dalším článku.

Materiál, který vydrží

Stříkaná izolační pěna je vhodná k zateplení  všech typů podlah v nejrůznějších interiérech. ✅ Efektivně utěsní i nepatrné trhliny a škvíry – díky své schopnosti mnohonásobně expandovat. Její životnost může přesáhnout i 30 let a nemusíte se obávat vzniku spár, ani drolení. Navíc nechutná škůdcům a zabraňuje vzniku plísní. Není problém na tepelnou izolaci instalovat také podlahové vytápění.

Vždy je však třeba vyhledat pomoc profesionálů. Neváhejte se na nás obrátit – naše materiály neustále vylepšujeme, své aplikátory pravidelně školíme a aplikaci jsme schopni provést během jediného dne.

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.