logo Víc než izolace ...

Potřebujete poradit?

+420 735 700 770 po-pá 8:00 - 17:00
cs
  • sk

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

Oprav dům po babičce - Dotace, která zahřeje váš dům i vaši peněženku

picture

V dnešní době se stále více lidí zamýšlí nad snižováním energetické náročnosti svých domovů, a to nejen z důvodu úspory financí na energiích, ale také ochrany životního prostředí. Dotační programy jsou v tomto ohledu výborným způsobem, jak se při opravě nemovitosti finančně nezruinovat. Nový dotační program "Oprav dům po babičce" láká vlastníky rodinných domů i rekreačních objektů. Kde všude je možné ho využít a jaké jsou jeho výhody?

Co je program "Oprav dům po babičce"?

Jedná se o inovativní dotační program, který nabízí domácnostem zálohové financování komplexních renovací nemovitostí. Jeho hlavním cílem je zrychlit tempo renovací za účelem snižování energetické náročnosti budov, využití stávajícího bytového fondu a zvyšování dostupnosti kvalitního a úsporného bydlení.

Program je zaměřen na vlastníky rodinných domů či rekreačních objektů využívaných k trvalému bydlení, kteří jsou ekonomicky aktivní. Díky tomu se tato skvělá příležitost dostává do rukou mnoha lidí, kteří touží po účinné rekonstrukci svého domova.

Komplexní zateplení pomocí PUR pěny

Jedním z nejefektivnějších způsobů, jak zateplit svůj dům, je použití moderní PUR pěny. Tato polyuretanová stříkaná izolace má mnoho předností oproti tradičním materiálům. Nejenže dokonale těsní a zabraňuje úniku tepla, ale také se snadno aplikuje do různých stavebních konstrukcí a zajišťuje vynikající tepelnou a zvukovou izolaci. Díky PUR pěně můžete výrazně snížit své náklady na energie a žít v komfortním a úsporném prostředí.

Jedním z druhů PUR pěny je i Chytrá pěna. Proč Chytrá? Protože představuje ekologické a dlouhodobé řešení izolace, které šetří váš čas i peníze.

Chytrá pěna minimalizuje tepelné ztráty a díky své hustotě zabraňuje pronikání tepla, což vede ke snížení energetických nákladů a udržování stabilních teplot uvnitř rodinného domu.

Proč využít dotační program "Oprav dům po babičce"?

  • Finanční podpora: Dotace z programu "Oprav dům po babičce" pokryje až 50 % způsobilých výdajů na zateplení, a to až do výše 1 milionu korun. To je jedinečná příležitost pro majitele domů, kteří chtějí zateplit svůj dům kvalitní izolací a zároveň ušetřit na energiích.
  • Peníze předem: Ve standardním programu Nová Zelená Úsporám byla dotace proplácena zpětně. Nyní však dostanete peníze předem, a to v celkové výši. Díky tomu nebude rekonstrukce tak výrazně zasahovat do vašeho rozpočtu a cashflow.
  • Podpora pro mladé rodiny: Program cílí zejména na mladé rodiny, a proto jsou žadatelé odměněni rodinným bonusem ve výši 50 tisíc korun na každé nezaopatřené dítě. Tato podpora pomáhá zvýšit dostupnost kvalitního bydlení pro rodiny s dětmi.
  • Kombinační bonus: Žadatelé, kteří požádají o dotaci na komplexní zateplení a současně o podporu dalších úsporných opatření, mohou získat kombinační bonus ve výši 10 tisíc korun za každou kombinaci. To jim umožní provést více energeticky úsporných opatření a dosáhnout tak ještě lepších výsledků.
  • Výhodný úvěr: Úspěšní žadatelé budou mít možnost požádat o zvýhodněný úvěr poskytovaný stavebními spořitelenami bez nutnosti zástavy nemovitosti. Výše úroku se bude pohybovat kolem tří až čtyř procent, což je výrazně nižší než u běžných úvěrů na trhu.
  • Ohled na přírodu: Cílem programu je motivovat k využití a rekonstrukci stávajících neúsporných budov namísto rozšiřování nové výstavby do volné krajiny.

Dotační program "Oprav dům po babičce" přináší jedinečnou příležitost pro vlastníky rodinných domů a rekreačních objektů, kteří chtějí zateplit své bydlení a ušetřit na energiích. S využitím moderní Chytré pěny lze dosáhnout skvělých výsledků, a díky finanční podpoře programu je toto řešení ještě snazší a dostupnější.

Kontaktujte nás, rádi vám doporučíme nejvhodnější produkt v návaznosti na typ konstrukce a požadovanou účinnost zateplení. Neváhejte a využijte této skvělé příležitosti k úspornějšímu a komfortnějšímu bydlení!

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.