logo Víc než izolace ...

Potřebujete poradit?

+420 735 700 770 po-pá 8:00 - 17:00
cs
  • sk

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

Ochrana a hydroizolace pro všechny typy konstrukcí? Vsaďte na polyureu

picture

Potřebujete ochránit povrch konstrukce před UV zářením, mechanickým poškozením a povětrnostními vlivy? Ideální řešení představuje vodotěsná membrána polyurea. Kde všude ji lze použít?

Polyurea se využívá v mnoha různých oblastech – v průmyslových odvětvích, jako hydroizolace základů, podlah i střech budov, ve vojenských budovách  a také všude tam, kde je třeba speciálních bezpečnostních opatření. V čem je polyurea lepší než jiné nátěry?

Vynikající vlastnosti

Vysoká trvanlivost, otěruvzdornost, skvělá přilnavost a odolnost vůči chemikáliím patří k jejím klíčovým výhodám. Polyurea je pružná, skvěle odolává teplotním výkyvům, změnám počasí i UV záření, má nízkou prodyšnost a vytváří jednolitou hladkou vrstvu beze švů. Je pevná, ekologicky šetrná, nevypouští do okolí žádné škodliviny a ochrání povrch konstrukce před opotřebením.

Často se kombinuje s PUR pěnou – může sloužit například jako dodatečná hydroizolační vrstva ploché střechy a ochrana před korozí. Lze ji libovolně barvit. Nedrolí se ani nepraská. Používá se k ochraně uvnitř budov i k ochraně venkovních prvků.

Je aplikovatelná na jakýkoliv podklad

Polyurea se nanáší v tenké vrstvě, buďto nástřikem, nebo ručně pomocí válečku – schnutí netrvá déle než 4 vteřiny. Dá se použít na všechny typy podkladů – od armovaného betonu přes polystyrén, asfaltovou či PVC vrstvu a dřevo až po keramické podklady a ocelové konstrukce. Samozřejmě je ale nejdříve potřeba podklad před aplikací důkladně připravit, což platí pro všechny ochranné nátěry.

Chcete si pojistit to nejlepší působení produktu? Pak jeho aplikaci nechte na školených technicích.

Mimořádná odolnost

Díky vysoké odolnosti se polyurea uplatní jako ochranný nátěr při hydroizolaci budov,
u zemědělských strojů, mostních konstrukcí,  nákladních vozidel coby ochranná vrstva nákladových ploch, a rovněž v oblastech vojenských konfliktů – zabraňuje pronikání škodlivých chemických látek do interiérů budov.

Také v lodním průmyslu najde své využití – chrání lodě před vlivem slané vody a rozmary počasí. A je odolná rovněž vůči radonu.

Zpomalí šíření ohně

Zabrání prostupu vody – a nejen to. Jestli potřebujete ochrannou vrstvu s vlastnostmi, které přispějí ke zpomalení šíření ohně a které odpovídají požárním směrnicím (samozřejmě dle konkrétního případu), polyurea se vám stane užitečným pomocníkem.

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.