logo Víc než izolace ...

Potřebujete poradit?

+420 735 700 770 po-pá 8:00 - 17:00
cs
  • sk

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

Návod - Jak odstranit zaschlou PUR pěnu?

picture

Zaschlá PUR pěna na povrchu jako je dřevo, PVC nebo hliník může být tvrdým oříškem. S tímto jednoduchým postupem ji ale zvládnete odstranit poměrně snadno.

Jak odstranit zaschlou PUR pěnu?

  • Mechanické odstranění: Začněte tím, že pečlivě odříznete zaschlou pěnu těsně nad povrchem. Důkladnost je klíčová. Doporučujeme použít kobercový nůž.
  • Nanášení odstraňovače: Aplikujte odstraňovač pomocí aplikačního štětečku – můžete použít klasické nepolární rozpouštědlo, nebo speciální prostředek, který nabízí například Den Braven. Nechte jej působit cca 30 minut až 2 hodiny (u hliníkových povrchů).
  • Odstranění měkkým kartáčem: Jakmile je pěna změklá, použijte měkký kartáč, syntetickou vlnu nebo plastovou špachtlí k jejímu odstranění. Držte se povrchu a postupujte opatrně.
  • Očištění povrchu: Nepřidávejte vodu! Po odstranění pěny očistěte povrch suchým hadrem. Ujistěte se, že povrch je zbaven veškerých zbytků. Pokud nejsou všechny zbytky odstraněny, postup opakujte. Důkladnost je klíčem k dokonalému výsledku.
  • Dočištění: Po úplném odstranění pěny důkladně očistěte rámy vlhkým hadrem.

Je důležité si uvědomit, že přípravky mohou být agresivní k podkladu i k vašemu zdraví. Dodržujte proto pokyny výrobce a pracujte s ochrannými prostředky, jako jsou rukavice či brýle.

Pokud si chcete ušetřit práci s odstraňováním pěny, objednejte si naše zateplení Chytrou pěnou. Po nástřiku či nátěru našich produktů uklidíme prostory, kde byla provedena aplikace a můžeme vám nabídnout i ořezání pěny. Napište nám a zbavte se všech starostí ohledně izolace.

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.