logo Víc než izolace ...

Potřebujete poradit?

+420 735 700 770 po-pá 8:00 - 17:00
cs
  • sk

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

Kdy a jak zateplit novostavbu?

picture

Zateplení novostavby je důležitým faktorem pro dosažení energetické účinnosti a komfortu ve vašem novém domě. Správná izolace zajišťuje udržování optimální teploty, minimalizuje tepelné ztráty a zabezpečuje ochranu proti vlhkosti a plísním. V tomto článku se podíváme na důvody, proč je vhodné zateplit novostavbu, a jaký je nejvhodnější způsob zateplení.

Proč je vhodné zateplit novostavbu?

Změna Novostavby mají obvykle větší potenciál pro energetickou účinnost než starší budovy. Nové materiály a stavební postupy jsou samozřejmě odolnější, ale s kvalitním zateplením můžete minimalizovat tepelné ztráty, snížit náklady na vytápění i chlazení a zvýšit životnost stavby i její cenu.

Efektivní izolace pomáhá udržovat příjemné teploty uvnitř domu po celý rok, což zvyšuje komfort obyvatel a snižuje závislost na energiích.

Pojistka vůči vlhkosti i hluku

Nové stavby mohou být náchylné k vlhkosti, která vede k rozvoji plísní a strukturálním problémům. Kvalitní skladba konstrukce včetně izolace zabraňuje vzniku tepelných mostů a pronikání vlhkosti z vnějšího prostředí do domu, což chrání materiály a zdraví obyvatel.

Tepelná izolace novostavby zlepšuje i akustický komfort uvnitř domu. Pomáhá snižovat přenos zvuků ze sousedních místností a vnějšího prostředí, což vede k většímu klidu v domě.

Zvyšte hodnotu nemovitosti

Zateplení novostavby přináší výhody i z hlediska hodnoty nemovitosti. Energeticky účinné budovy jsou v dnešní době vyhledávané, a proto zvýšená pozornost na kvalitní izolace je jedním z klíčových faktorů, které přispívají ke zvýšení tržní hodnoty domu. Pokud se rozhodnete pro kvalitní izolaci, můžete očekávat, že se zvýší tepelná pohoda v interiéru a sníží se náklady na vytápění. To jsou faktory, které mohou zvýšit atraktivitu vašeho domu na trhu s nemovitostmi. 

Izolace novostavby PUR pěnou

Existuje několik způsobů izolace novostavby, včetně použití minerální vlny, polystyrenových desek anebo PUR pěny. PUR pěna je moderní a efektivní materiál pro izolaci. Aplikuje se ve formě tekutého materiálu, který se nastříká a následně rozpínáním vytváří nepřerušenou izolační vrstvu. PUR pěna se perfektně přizpůsobí všem nerovnostem a dutinám ve stavbě, a tím eliminuje tepelné mosty a zabezpečuje dokonalé utěsnění.

Chytrá pěna

Jedním z druhů PUR pěny je i Chytrá pěna. Proč Chytrá? Protože představuje ekologické a dlouhodobé řešení izolace, které vám ušetří čas i peníze.

Chytrá pěna poskytuje vynikající tepelnou izolaci a minimalizuje tepelné ztráty z vašeho domu. Díky své hustotě a uzavřeným buňkám zabraňuje pronikání tepla, což vede ke snížení energetických nákladů a udržování stabilních teplot uvnitř domu.

Kolem vaší novostavby vytvoří nepropustnou bariéru proti tepelným mostům, která zabrání vzniku plísní a dalším problémům spojeným s vlhkostí.

Pěnu aplikuje tým našich odborníků v tekuté formě, která se rychle rozpíná a vyplňuje všechny mezery a dutiny. To usnadňuje instalaci a umožňuje rychlé pokračování ve stavebních pracích. Izolace pomocí Chytré pěny je dlouhodobě odolná a má dlouhou životnost. Materiál si udržuje své izolační vlastnosti po mnoho let, což minimalizuje potřebu údržby a renovací. Chytrou pěnou lze izolovat základy, fasádu, střechu, podlahy, stropy, stěny, ale také hůře přístupná místa jako je sklep nebo půda.

Pokud hledáte spolehlivou izolační metodu, izolace pomocí Chytré pěny je vynikající volbou. Kontaktujte nás, rádi vám doporučíme nejvhodnější produkt v návaznosti na typ konstrukce a požadovanou účinnost zateplení. Prostřednictvím dotačního programu Nová zelená úsporám light teď navíc můžete žádat o dotaci, která pokryje velkou část investice do zateplení a vztahuje se i na zateplování pomocí Chytré pěny.

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.