logo Víc než izolace ...

Potřebujete poradit?

+420 735 700 770 po-pá 8:00 - 17:00
cs
  • sk

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

Jaké vybrat zateplení střechy: Chytrá pěna vs. polystyren

picture

Zvažujete zateplení střechy a váháte, jaký použít materiál? Vata či polystyren byly dříve jasnou volbou. Ale vše se vyvíjí a do popředí se dostává stříkaná izolace. V porovnání s polystyrenem nabízí nespočet výhod. Proč je tou pravou volbou i pro vaši střechu jsme shrnuli na následujících řádcích.

Proč popularita polystyrenu klesá?

Pokud přemýšlíte o zateplení střechy, může vás napadnout otázka, proč nepoužít tradiční polystyren. U polystyrenu se totiž v poslední době objevují některé významné nevýhody, které mají vliv na účinnost zateplení. Především může často vytvářet tepelné mosty, což vede ke ztrátě tepla a zvýšeným nákladům na vytápění. Další nevýhodou je obtížnější tvarování do složitých střešních konstrukcí. Polystyren může mít navíc problémy s odvětráváním, což může vést k problémům s vlhkostí a plísněmi.

Odpovědí je stříkaná PUR izolace

Celoplošná bezespará izolace Chytrou pěnou není na trhu žádnou novinkou. Přesto na výhody, které přináší přichází zákazníci postupně. Mnohé ze začátku odradí pořizovací cena, která je mírně vyšší než u „tradičních“ materiálů. Její vlastnosti se ale rychle vyplatí a v delším horizontu vyjde levněji. Co jsou hlavní důvody?

Dostane se všude

Chytrá pěna umožňuje bezproblémovou izolaci i složitě tvarovaných povrchů střechy. Díky své flexibilitě dokáže eliminovat tepelné mosty, což výrazně zvyšuje celkovou účinnost zateplení, minimalizuje tepelné ztráty a snižuje náklady na vytápění. Tímto způsobem zajistíte optimální tepelný komfort v celém domě.

Nízká hmotnost a rychlá aplikace

S nízkou hmotností je Chytrá pěna ideální volbou pro zateplení střešních konstrukcí.  Nezatěžuje stropy a krovy a díky perfektní přilnavosti se přichytí k jakémukoliv povrchu.

Rychlost aplikace umožňuje zateplit až 200 m2 denně – to stačí na pohodlné zateplení střech u většiny rodinných domů. Tím nejen šetříte čas, ale i peníze.

Dlouhá výdrž a návratnost investice

Chytrá pěna – na rozdíl od polystyrenu – vydrží desítky let bez doplňování a vyměňování a ve finále tedy vyjde levněji. Životnost pěny v podstatě odpovídá životnosti stavby, a to včetně zachování izolačních vlastností. Navíc je odolná vůči plísním, hlodavcům i jiným škůdcům. Získáte tak dlouhodobou ochranu a pohodu. Úspora na zateplení je pak tak vysoká, že se celá investice vrátí do 3-5 let od aplikace.

Zdravotní nezávadná

Chytrá PUR Pěna je nejen skvělou volbou pro váš dům, ale i pro životní prostředí. Je zdravotně nezávadná a plně recyklovatelná, což zvyšuje její přínos a snižuje celkovou ekologickou stopu.

Zvuková izolace

Stříkaná izolace Chytré PUR Pěny nejen účinně izoluje teplo, ale působí také jako skvělá akustická bariéra. Tím vytváří tiché a klidné prostředí ve vašem domě, kde můžete skvěle relaxovat.

Zvolením Chytré PUR Pěny pro zateplení střechy investujete do moderní, efektivní a ekologicky šetrné izolace, která přináší dlouhodobé benefity pro váš domov.

Kontaktujte nás, rádi vám pomůžeme s celým procesem od přípravy po úklid.

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.