logo Víc než izolace ...

Potřebujete poradit?

+420 735 700 770 po-pá 8:00 - 17:00
cs
  • sk

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

Jak zateplit dřevostavbu?

picture

Zateplení dřevostavby je klíčovým krokem k optimalizaci energetické účinnosti a tepelného komfortu v interiéru. Existuje několik možností, jak toho dosáhnout. Pokud jde o části domu, jako jsou základy, podlaha, obvodové stěny a střecha, můžete použít různé materiály, jako jsou minerální vata, pěnový polystyren nebo PUR pěna. Jakou izolaci ale zvolit?

Možnosti zateplení dřevostavby

Zateplení dřevostavby představuje klíčový krok k optimalizaci energetické účinnosti i tepelného komfortu v interiéru. Existuje několik možností. Co se týče částí domu - základy, podlaha a obvodové stěny, střecha – i materiálů, jako  jsou minerální vata, pěnový polystyren  anebo PUR pěna.

Abyste zvolili správnou izolaci, je potřeba zhodnotit faktory jako je tepelná vodivost, trvanlivost a odolnost, náklady na instalaci nebo třeba environmentální dopad. Při výběru zateplovacího materiálu je důležité brát v úvahu specifika dřevěné stavby.

PUR pěna a její výhody

Různé druhy polyuretanová pěny, včetně naší Chytré pěny, se stávají hlavním izolačním materiálem. A to platí i pro dřevostavby. Tento materiál se vyznačuje vynikající tepelnou izolací a schopností tvořit účinnou vzduchotěsnou bariéru proti vzniku průvzdušnosti v konstrukci dřevostavby. Jeho aplikace umožňuje dostat izolaci do míst s obtížným přístupem, což zvyšuje jeho efektivitu.

Chytrá pěna se pyšní výbornými adhezními vlastnostmi, takže umožňuje dokonalé přilnutí k povrchu. Díky tomu minimalizujete tepelné mosty a zabraníte úniku tepla. Tento materiál je rovněž odolný vůči stárnutí a degradaci, což zajišťuje dlouhodobou spolehlivost zateplení.

Izolace před zimou, horkem, parazity i škůdci

Jedním z hlavních cílů zateplení jakékoliv stavby je zajistit tepelnou stabilitu, která chrání interiér a především vás jako obyvatele před výkyvy teplot. Chytrá pěna přináší vysokou tepelnou odolnost a efektivně zajišťuje pohodlné prostředí v každém ročním období.

Zateplení dřevostavby ale nemusí být pouze o teple. Chytrá pěna je odolná také vůči parazitům a škůdcům. Vytváří bariéru, která dlouhodobě vykazuje v konstrukcích domů velmi výrazné snížení počtu škůdců jako červotočů, hmyzu, plísní nebo třeba nepříjemných hlodavců.

Pěna funguje také účinně blokuje hluk, takže si budete moci užít pravou domácí pohodu.

Šetrná izolace s dotací

Šetrnost je jistě dobrá vlastnost, ať už se týká životního prostředí nebo vaší peněženky. Chytrá pěna zajistí maximální energetickou efektivitu a snížení nákladů na vytápění vašeho domova. Takže prvotní investice se vám rychle vrátí.

Celkově lze říci, že pěna je ideální volbou pro ty, kteří hledají efektivní, trvanlivou a šetrnou izolaci. Díky dotačnímu programu Nová zelená úsporám light na ni navíc můžete získat finanční podporu, která pokryje velkou část nákladů. Obraťte se na nás ještě dnes a my vám poradíme, jak na to.

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.