logo Víc než izolace ...

Potřebujete poradit?

+420 735 700 770 po-pá 8:00 - 17:00
cs
  • sk

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

Jak na tepelnou izolaci průmyslových hal?

picture

Nutnost důkladného zateplení a hydroizolace se netýká pouze obytných budov, ale také průmyslových objektů. Nezřídka zde totiž dochází ke kondenzaci vody, která následně páchá neplechu. To ale není to jediné, s čím vám správná izolace pomůže. Díky ní můžete navíc předejít výrazným tepelným ztrátám. Proč zvolit právě stříkanou PUR pěnu?

Polyuretanová pěna, patří k těm zdaleka nejefektivnějším tepelněizolačním materiálům dneška. Nejen, že její vlastnosti jsou opravdu vynikající, ale kromě toho dovede setrvat v nezměněném stavu i po celá desetiletí. Hlavním předpokladem je ale pochopitelně odborná montáž. Co všechno vám tento materiál nabídne?

Kde se PUR pěna uplatní?

Lze ji použít v chladírenských vozech, kontejnerech, mrazácích i rozsáhlých výrobních halách, které bývají silně zatíženy průmyslovou výrobou, působením vlhkosti a různými chemickými výpary. PUR pěna vám napomůže k udržení stálé teploty vně objektu. Materiál je vhodný i do velmi náročných podmínek. Objekty perfektně izoluje zevnitř i zvnějšku. Když je realizace provedena profesionálně – tzn. certifikovanými odborníky – je výsledek vysoce efektivní a především trvanlivý, čímž se jednak sníží energetická náročnost budovy, ale také se navýší hodnota celé nemovitosti.

Materiál s výjimečnými vlastnostmi

Polyuretanová pěna brání vzniku plísně, poškození, neláká škůdce, je zdravotně nezávadná a šetrná vůči životnímu prostředí. Díky tomu je vhodná do restaurací i skladů potravin. Perfektně těsní – vytvoří zcela bezešvou vrstvu bez jakýchkoliv netěsností. Vede k významné úspoře a šetří také prostor – stačí menší vrstva izolace než v případě vaty a tepelněizolační vlastnosti budou srovnatelné. Často se kombinuje také s hydroizolačními systémy a protiplísňovými nátěry.

Samozřejmě, konkrétní druh polyuretanové pěny se bude lišit podle objektu a jeho specifik. Měkká pěna se kupříkladu používá na méně namáhaných místech nebo jako izolace stěn, slouží k odhlučnění a zateplení výrobních hal, stropů a podobně, tvrdá se zase využívá na střechy a podlahy či na zásobníky na chemikálie.

Precizní izolace výrobní haly

Skvělým izolantem, který zabrání kondenzaci vody, zpevní střešní konstrukci a má jednu z vůbec nejnižších tepelných vodivostí, je polotvrdá pěna EKO H 200. Společnost Chytrá pěna u ní užívá speciální metodu nástřiku a je schopna poradit si s různými druhy problémů.

Polotvrdou pěnu EHO H 200 lze použít k izolaci podlah, stěn, stropů, základů i průmyslových kontejnerů. Poslouží zároveň coby parozábrana.

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.