logo Víc než izolace ...

Potřebujete poradit?

+420 735 700 770 po-pá 8:00 - 17:00
cs
  • sk

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

Jak na izolaci terasy proti vodě?

picture

Hydroizolace terasy je při rekonstrukci velmi zásadní – chrání ji před mechanickým opotřebováním, nepřízní počasí a dalšími vlivy, které by ji mohly poškodit. Nejhorší jsou pravděpodobně nárazové deště – voda by se mohla dostat do konstrukce. Praktické řešení nabízí hydroizolační systémy Chytrá pěna – patří k těm nejlepším, jaké na trhu najdete.

Proč je hydroizolace terasy nutností?

Starší balkony a terasy jsou před působením vody chráněny jen málokdy – navíc staré technologie hydroizolace už neodpovídají dnešním požadavkům.

Jaké je hlavní nebezpečí? Voda může zatéct pod dlažbu a do nosné konstrukce. Dlouhým působením vlhkosti může dojít ke statickému poškození dřevěných, kovových či jiných prvků. Přes nezaizolovanou terasu se může voda dostat také do vaší garáže a obytných prostor – záleží, kde je umístěna. Škody se můžou vyšplhat do značných částek. Pokud nezasáhnete včas, celková rekonstrukce může být velmi nákladná a časově náročná. Předejděte podobné situaci a terasu pečlivě zaizolujte a opatřete ji kvalitním hydroizolačním nátěrem.

Jednolitá plocha beze švů – vyzkoušejte polyureu nebo silikon

K hydroizolaci terasy můžete použít polyureu nebo silikon. Oba tyto materiály mají vynikající vlastnosti a povrch ochrání před UV zářením, korozí a klimatickými vlivy. Jejich vlastnosti zůstávají během času stejné a mají velmi dlouhou životnost. Jsou vhodné na jakýkoliv typ povrchu (polyuretanovou pěnu, dřevo, beton, PVC, asfalt, polystyrén a mnohé další).

Často je lze aplikovat přímo na povrch stávající, aniž by bylo třeba zbavovat se starých vrstev hydroizolace, což vám ušetří čas, námahu i finance. Oba materiály jsou vysoce přilnavé a chrání povrch před korozí a oxidací.

Izolaci střechy proti vodě je možné provádět pomocí nástřiku i nátěru – záleží na druhu konstrukce a typu povrchu.

Vodotěsná membrána polyurea zajistí neporušenou vrstvu bez prasklin a spojů. Po nástřiku schne přibližně 4 vteřiny. Jedná se o plně ekologický materiál.

Také silikon je skvělou volbou. Je to stálý a velmi odolný materiál. Podobně jako polyurea vytvoří hladkou vrstvu, dá se snadno opravit, pokud to bude v budoucnosti třeba a je odolný vůči padající vodě i extrémním teplotám.

Zvolit můžete také protiskluzovou povrchovou úpravu v jakékoliv barvě.

Hydroizolační systémy Chytrá pěna

Tyto hydroizolační systémy lze využít u plochých střech, jsou extrémně odolné vůči chemikáliím, vhodné i do náročnějších podmínek, snadno utěsní i problematická místa a jednoduše se čistí a udržují. Lze je použít v případě teras, balkonů, průmyslových podlah, plochých střech, plaveckých bazénů a akvárií, nosných zdí i elektronických laboratoří a operačních sálů.

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.