logo Víc než izolace ...

Potřebujete poradit?

+420 735 700 770 po-pá 8:00 - 17:00
cs
  • sk

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

Jak izolovat základy starého domu?

picture

Staré domy mají svoje jedinečné kouzlo, ale přinášejí i celou řadu výzev, pokud jde o jejich opravu a údržbu. Jednou z nich je i izolace základů a zlepšení energetické efektivity. V tomto článku se podíváme na to, jak při izolování základů postupovat a jaký materiál zvolit.

Problém: poškození základů a ztráta tepla

Neizolované základy umožńují proniknutí vlhkosti do struktury domu, což může vést k rozvoji plísně i narušení stavebního materiálu a tím až k narušení statiky celého domu. Kromě toho mohou vést k významné ztrátě tepla, což vede k vyšším nákladům na energie.

Jednou z hlavních komplikací při izolaci základů starého domu je fakt, že jde o mnohem složitější proces než u novostaveb – k základům se totiž nejprve musíte dostat. Jejich odkrytím (a potřebou následného zakopání) ale rozdíly končí. 

Řešení: Stříkaná izolační PUR pěna

Vlhkost a úniky tepla – dva nejčastější problémy starých domů. řešení má název Chytrá pěna. Je mimořádně adaptabilní a může být aplikována v náročných prostorách, jako jsou právě starší domy. Povrch základů je často hodně nerovný a vystupují z něj různé kameny, přetoky betonu z bednění apod. Pro všechny tepelné deskové izolace je nutné povrch základů srovnávat do roviny, pro pěnu to není potřebné. Použití systému stříkané izolační pěny může výrazně snížit ztrátu tepla, což vede k zřetelné úspoře energie a tedy i nákladů na vytápění. Navíc vytváří bezesparou bariéru proti vlhkosti, čímž chrání vaše základy před potenciálním poškozením. Chytrá pěna je také snadno aplikovatelná, což znamená, že proces izolace je rychlý a efektivní. Žádné tepelné mosty, ekologičnost řešení, dlouhá trvanlivost a rychlá aplikace, to vše zjednodušuje a zefektivňuje celý proces izolování základů.

Investice do izolace základů přináší výrazné dlouhodobé výhody, včetně snížení energetických nákladů a zvýšení dlouhověkosti vašeho domu. Chytrá pěna je průlomovým řešením, které se vyznačuje svou adaptabilitou a vynikajícími izolačními vlastnostmi.

Jste připraveni zvýšit energetickou efektivitu vašeho domu a ochránit jeho základy, aby vám sloužil co nejdéle? Ozvěte se nám, společně najdeme řešení na míru vám i vašemu bydlení.

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.