logo Víc než izolace ...

Potřebujete poradit?

+420 735 700 770 po-pá 8:00 - 17:00
cs
  • sk

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

Jak izolovat strop?

picture

Narůstající náklady za vytápění jsou motivací k zateplování a izolování problematických míst v budovách, ať už se jedná o stěny, podlahy, okna či střechy. Zejména stropy pod střechou jsou jedním z největších viníků tepelných ztrát, a to zejména ve starých domech. I v rámci novostavby je kvalitní stropní izolace naprostou nutností.

K čemu izolace slouží?

Jak už jsme zmínili v úvodu, izolace stropu zamezí úniku tepla z místnosti a tedy i výdajům za topení. Kromě toho může sloužit i jako zvuková izolace, takže k vám nebudou doléhat zvuky z půdy či déšť bubnující do střechy, a protipožární izolace, která zpomaluje případné hoření. Některé druhy zateplení používající se ze spodní strany stropu umožňují například i jednoduchou instalaci svítidel.

Volba izolace se bude lišit v závislosti na požadovaných vlastnostech i tom, zda se jedná o zateplování ploché střechy, či stropu pod sedlovou střechou. Často se zatepluje i strop nad nevytápěným sklepem.

Jak postupovat

Než se pustíte do zateplování, je třeba znát skladbu střechy nebo stropu, vybrat potřebnou tloušťku i materiál izolace a aplikovat parozábranu, která brání průniku vlhkosti. Tato stavební hydroizolační fólie musí být utěsněná ve všech prostupech i napojeních na přiléhající stěny, její montáž je třeba provádět opravdu precizně.

Následovat může nafoukání izolace mezi trámy odbornou firmou, případně instalace kovové konstrukce v podhledu, kdy se pracuje se složením vnitřní omítka, sádrokartonové desky, parozábrana a tepelná izolace, která se zasouvá do roštů. Nejčastěji jde o minerální desky nebo polystyrén.

Tepelná izolace Chytrou pěnou

Chytrá pěna je ekologická izolace, která se hodí pro všechny typy stavebních konstrukcí. Měkká pěnu EKO S 500 je určena pro použití v místech, kde může být izolace skrytá a nepříliš zatěžovaná, například pod sádrokarton nebo OSB desky.

Polotvrdá pěna EKO H 200 skvěle izoluje před vlhkostí a následnou tvorbou plísní, hodí se proto k použití ve sklepech nebo suterénech. Oblíbená u komerčních objektů s trapézovou konstrukcí.

Pomocí Chytré pěny můžete zateplit a izolovat stropy za použití mnohem tenčí vrstvy, než nabízí ostatní druhy izolací, při zachování skvělých izolačních vlastností.

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.