logo Víc než izolace ...

Potřebujete poradit?

+420 735 700 770 po-pá 8:00 - 17:00
cs
  • sk

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

Jak a proč izolovat vodovodní potrubí?

picture

I když se izolace vodovodních trubek může zdát jako zbytečnost, vzhledem ke stále narůstajícím výdajům (nejen) za vodu byste ji neměli podceňovat. Kromě toho ji podle současné legislativy mít musíte.

Důvody jsou veskrze praktické: teplá voda, která přichází do vaší domácnosti, totiž cestou část své teploty ztratí – vy za ni ale samozřejmě zaplatíte. U trubek vedoucích studenou vodu se zase hromadí vlhkost, která dlouhodobým působením trubky ničí. Izolace kromě toho tlumí i nežádoucí hluk spojený s provozem vodovodního potrubí.

Čím izolovat vodovodní potrubí?

Aby izolace fungovala co nejlépe, měla by k izolovanému předmětu co nejlépe přiléhat. To platí i o izolaci vodovodního potrubí. Některé druhy izolace proto k izolování potrubí nejsou vhodné, nemůžou k němu totiž zcela přilnout a kopírovat jeho tvar. Proto není vhodná například minerální nebo skelná vata, příliš se nehodí ani polystyrén.

Díky svým vlastnostem je skvělou volbou při izolaci vodovodního potrubí PUR pěna. Má dlouhou životnost, přizpůsobí se každému tvaru a lehce se aplikuje i do hůře dostupných míst. Aplikace je navíc rychlá a nevyžaduje žádné zásahy do konstrukce, dokonce ani vypnutí přívodu vody, takže lze provádět bez omezení provozu, což je zejména ve větších provozech výhoda k nezaplacení.

Přidanou hodnotou teplené izolace PUR pěnou jsou i její hydroizolační vlastnosti, které prodlužují životnost vodovodního potrubí. V případě, že potřebujete izolovat nadzemní potrubí, po aplikaci izolace je třeba nanést i ochranný UV nátěr chránící vodovodní potrubí před škodlivými účinky slunečního záření.

Chytrá pěna nabízí nepřekonatelné vlastnosti

Lehkost materiálu i jednoduchost aplikace, která nenaruší provoz, nejsou jedinými výhodami použití chytré pěny. Jednolitá vrstva a skvělá přilnavost minimalizuje možnost tvorby tepelných mostů nebo vzduchových kapes, které by mohly narušit funkčnost izolace.

Komplikací nejsou ani spoje, záhyby a členitý materiál. Při aplikaci ani jiném kontaktu se stříkanou PUR pěnou nehrozí poranění a je zdravotně nezávadná.

Chytrá pěna zkrátka splňuje vše, co je při izolování vodovodního potrubí zapotřebí.

Chystáte se na zateplování potrubí a rádi byste použili chytrou pěnu? Kontaktuje nás, rádi vám poradíme nebo pomůžeme se samotnou aplikací.

Autor článku: