logo Víc než izolace ...

Potřebujete poradit?

+420 735 700 770 po-pá 8:00 - 17:00
cs
  • sk

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

Výhody Chytré Pěny

picture

Cena za pěnovou izolaci je sice mírně vyšší, než je tomu v případě minerální vaty, ale použitím pěnové izolace získává klient celou řadu nesporných výhod, díky kterým se počáteční vyšší investice mnohonásobně vrátí.

Pěna dokonale vyplní všechny mezery

První výhodou je samotný způsob zaizolování konstrukce. Vzhledem k tomu, že stříkaná izolační pěna dopadá na plochu jako tekutina a ihned se mění na pěnu, která 120-ti násobně expanduje, naprosto dokonale vyplní všechny prostupy, mezery a spáry, čehož pomocí vaty nikdy nedosáhnete. Proto také označení „chytrá pěna“. Zateplení je zcela spolehlivé, navíc nevznikají žádné spoje a tudíž ani tepelné mosty.

Stálost vlastností

Nespornou výhodu představuje i stálost vlastností izolační pěny. Pěna má životnost rovnající se životnosti stavby, nemění v čase své vlastnosti, nesedá, neřídne a pokud např. nastane defekt střechy a zateče, pěna vyschne a nic se nestane, zatímco minerální vatu můžete v takovémto případě rovnou vyhodit.

Ideální do všech ročních období

Stálost vlastností pěnového izolantu oceníte ve všech ročních obdobích, během letních měsíců totiž působí i jako ochrana před prohříváním podkroví a své izolační vlastnosti nemění ani s rostoucí vlhkostí vzduchu na podzim a na jaře, kdy minerální vata (jak je doloženo odbornou studií z výzkumného ústavu), ztrácí své izolační vlastnosti až o 50%, což v praxi vypadá tak, že sice máte v podkroví 30 cm vaty, ale tato se chová jako by jí tam bylo o poznání méně.

Rychlost aplikace

Každého klienta určitě potěší i rychlost aplikace izolační pěny, celý objekt lze zvládnout během jednoho dne a navíc se jedná o zcela čistou práci, což se o zateplení minerální vatou rozhodně říci nedá. V praxi velmi často zateplujeme domy, které byly vatou izolovány před 10-ti lety a dnes je vata zřídlá a sesedlá tak, že některá místa jsou izolována zcela nedostatečně nebo v horším případě vůbec.

Pěna vyjde ve finále levněji

Minerální vata je stále hojně užívanou levnou variantou izolace. Je však otázkou, zda není levnější jen na první pohled, přičemž v horizontu několika let se citelně prodraží. Opakované investice do zateplení, peníze vynaložené za energie při nedostatečném či nekvalitním zateplení a další problémy ve výsledku znamenají, že použití chytré pěny je mnohem racionálnějším i ekonomičtějším řešením.

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.