logo Víc než izolace ...

Potřebujete poradit?

+420 735 700 770 po-pá 8:00 - 17:00
cs
  • sk

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

Izolujte chytře – Jak na zimní zahradu bez teplotních ztrát?

picture

Zimní zahrada, může přinést do vašeho domova světlo, zeleň a příjemnou atmosféru. Při jejím plánování je ale dobré myslet na to, jak ovlivní zbytek vašeho domu. Vaše soukromá oáza totiž kromě potěšení přináší i několik stavebních výzev. Jednou z těch důležitých je izolace. Podívejte se s námi, proč je důležitá a jak na ní.

Proč izolovat zimní zahradu?

Izolace zimní zahrady přináší řadu výhod, které vytvářejí komfortní prostředí v ní i uvnitř domu. Správně provedená izolace umožňuje udržet stabilní teplotu jak v zimní zahradě, tak i v domě. To znamená, že v chladných zimních dnech zůstane teplo uvnitř a v horkých letních měsících se minimalizuje přehřívání. Můžete tak výrazně ušetřit na energiích za topení i klimatizaci.

Zároveň izolace chrání rostliny v zimní zahradě před extrémními teplotními výkyvy a pomáhá udržet konstantní klima vhodné pro jejich růst. V zimních zahradách často vzniká nadbytečná vlhkost, kterou je třeba redukovat kvalitním odvětráváním. Izolace pomáhá pohlcovat tuto vlhkost a odvádět ji tak, aby nepronikala dále do domu.

Izolace základové desky

Zimní zahrada nejčastěji stojí jako přízemní stavba u domu. V takovém případě izolujeme základy stejně, jako základovou desku domu. U nového domu je nejlepší, na ní myslet už při plánování. Betonovou desku opatřete tepelnou izolací a hydroizolací a lze ji vylepšit i podlahovým topením.

Další možností je instalace na ploché střeše, nebo jako vestavba balkónu. V takovém případě je rovněž důležité izolovat strop či podlahu a eliminovat tepelné mosty. Použití vhodných materiálů a profesionální instalace zabraňuje úniku tepla a minimalizuje vlhkost z podloží.

Izolace společných stěn a dveří

Dalším důležitým krokem je izolace společných stěn a dveří. Utěsnění prostorů mezi zimní zahradou a zbytkem domu pomocí izolačních materiálů minimalizuje tepelné ztráty v zimním období. V létě zase chrání dům před horkem, které se v prosklené zahradě může hromadit.

Vsaďte na stříkanou izolaci Chytrou pěnou

Jednou z efektivních metod izolace je použití stříkané izolace PUR pěnou. Tento moderní materiál se dokonale přizpůsobuje povrchům, dostane se i do těžce dostupných míst a tvoří pevnou a účinnou bariéru proti tepelným ztrátám. Mezi varianty polyuretanových pěn patří také Chytrá pěna, která přináší ekologické a trvanlivé řešení izolace. Kromě tepelného komfortu minimalizuje riziko pronikání vlhkosti a vzniku plísní. Takže vás ochrání před  poškozením stěn a nutností sanace. Navíc je odolná vůči hmyzu i hlodavcům.

Chytrá pěna představuje krok směrem k úspoře energií a vytvoření ideálních tepelných podmínek uvnitř zimní zahrady i vašeho obydlí. Investice se brzy vrátí v podobě úspor na vytápění, ale i v prodloužení životnosti a zhodnocení stavby.

Pokud máte další otázky nebo potřebujete konzultaci, obraťte se na našeho odborníka v oboru.

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.