logo Víc než izolace ...

Potřebujete poradit?

+420 735 700 770 po-pá 8:00 - 17:00
cs
  • sk

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

5 důvodů, proč zateplit fasádu domu

picture

Zateplení fasády domu může být větší investice, a proto se rozhodně vyplatí nad ní zamyslet. Zvláště pak tehdy, když zvolíte zateplení chytrou PUR pěnou. Ale potřebujete jí vůbec? Co vám přinese? A budete na to mít? Shrnuli jsme pro vás několik důvodů, které by vám mohly rozhodování ulehčit.

Úspora na vytápění i klimatizaci

Zateplení fasády představuje efektivní opatření k redukci energetických nákladů spojených s vytápěním i klimatizací domu. Tepelná izolace vytvořená Chytrou pěnou eliminuje tepelné mosty a minimalizuje tak únik tepla z budovy v zimních měsících a zabraňuje průniku horka během letních dnů. Díky tomu dosáhnete stabilnější teploty uvnitř domu a snížíte spotřebu na vytápění či chlazení, což se v konečném důsledku projeví na nižších účtech za energie.

Chrání dům před vlhkostí, plísněmi a škůdci

Kvalitní zateplení fasády Chytrou pěnou funguje jako bariéra proti vlhkosti, která může pronikat do domu z vnějšího prostředí. Tím se výrazně snižuje riziko vzniku plísní a dalších škodlivých mikroorganismů, které mohou poškodit stěny a ohrozit vaše zdraví. Účinná izolace navíc brání vniknutí škůdců, jako jsou například hlodavci, kteří by mohli poškodit váš majetek.

Odhlučňuje dům

Zateplení fasády není jen o tepelných vlastnostech, ale také o akustických. Kvalitní izolace dokáže významně snížit pronikání hluku z okolí do interiéru domu. To je zvláště užitečné v oblastech s intenzivním provozem vozidel nebo ve městech, kde je hluk z ulice běžným problémem. Ochrana proti hluku zvenčí vytváří klidnější a pohodlnější prostředí uvnitř domu. Užijte si lepší odpočinek a klid, který vám přinese izolace Chytrou pěnou.

Ekologické řešení

Zateplení fasády je také ekologickým řešením, které přináší prospěch jak životnímu prostředí, tak i obyvatelům. Snížením spotřeby energie na vytápění a chlazení se snižují emise skleníkových plynů, které přispívají k globálnímu oteplování. Tímto způsobem může každý  přispět k ochraně životního prostředí a udržitelnému rozvoji. Naše polyuretanové pěnové izolace jsou navíc ekologickou a zdravotně nezávadnou alternativu k tradičním izolačním materiálům.

Investice, která zhodnotí nemovitost

Zateplení fasády je investicí do budoucnosti, která se v dlouhodobém horizontu vyplácí. Kromě úspor na energiích a ochrany budovy před nepříznivými vlivy prostředí zvyšuje hodnotu nemovitosti. Modernizace fasády s kvalitní izolací je atraktivním prvkem pro potenciální kupce nebo nájemníky, což může vést k rychlejšímu prodeji nebo vyššímu nájemnému. Díky dotačnímu programu Nová zelená úsporám light můžete navíc získat finanční podporu, která pokryje velkou část nákladů.

Jak vidíte, zateplení fasády může přinést celou řadu praktických výhod a má dlouhodobě pozitivní dopad na váš domov, zdraví i peněženku. Chcete vědět, jak na to? Obraťte se na nás ještě dnes a my vám rádi poradíme.

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.