logo Víc než izolace ...

Potřebujete poradit?

+420 735 700 770 po-pá 8:00 - 17:00
cs
  • sk

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

3 TOP důvody, proč je stříkaná pěna lepší než minerální vata

picture

Stříkaná polyuretanová pěna se ve výběru izolačních materiálů v posledních letech těší velké oblibě. Na výsluní jí pomohly její praktické a výhodné vlastnosti, které jsou v porovnání s jinými materiály naprosto unikátní. V dnešním článku se podíváme na hlavní důvody, proč je stříkaná pěna lepší než druhý nejpopulárnější izolační materiál – minerální vata.

Snadná aplikace

Ačkoliv má minerální vata nepopiratelně dobré izolační vlastnosti, její aplikace není ani z daleka tak jednoduchá, jako u stříkané pěny. Tým aplikačních odborníků je pěnou schopen požadovaný prostor zateplit během 1 pracovního dne. Díky svým unikátním vlastnostem PUR pěna dokáže až stonásobně zvětšit svůj objem, což zajistí vytvoření souvislé izolační vrstvy. Způsob aplikace, tedy nástřik pěny, zajišťuje garanci zateplení všech špatně dostupných míst, jako jsou různá zákoutí nebo sešikmené půdní prostory. Celá konstrukce je tak spolehlivě ochráněna i v místech, které by se jinými materiály zateplovaly velice složitě. Pěna je navíc velice lehká a nezatěžuje tak zbytečně stavbu.

Žádné úniky tepla

V porovnání s PUR pěnou má i minerální vata vynikající tepelně izolační schopnosti. Stříkaná pěna se však liší jednou důležitou vlastností – díky její výrazně tenčí struktuře dokáže zatěsnit opravdu každý centimetr prostoru. Tím zajistí kvalitní izolaci bez tepelných mostů a zbytečných úniků tepla, což by se vám mohlo energeticky prodražit. U izolace minerální vatou bývá navíc zapotřebí aplikace druhé podkrokevní vrstvy, což u stříkané polyuretanové pěny není potřeba. Nástřikem tedy získáte vodotěsnou a tepelnou izolaci s dokonalou celoplošnou adhezí.

Vysoká životnost a zdravotní nezávadnost

Minerální vata se často stává obětí hlodavců a jiných škůdců, kterým bohužel velice chutná a často si v ní proto najdou útočiště. Tohoto problému se u polyuretanové pěny nemusíte bát. Je obecně známo, že PUR pěně se škůdci vyhýbají a nijak ji neničí. Pěna je zároveň skvělým řešením pro alergiky v domácnosti, jelikož neabsorbuje prach a nečistoty a její izolační schopnosti velmi efektivně napomáhají v boji proti plísním a zadržování vlhkosti v domě.

Díky všem svým kladným vlastnostem má PUR pěna velice vysokou životnost a po aplikaci ji po zbytek života nemusíte nijak opravovat nebo nástřik opakovat.

Suma sumárum je polyuretanová pěna ideálním řešením pro správně funkční izolaci vašeho domu. Pokud přemýšlíte o zateplení vašeho bytu či domu, ozvěte se nám. Rádi vám pomůžeme a společně vybereme vhodné řešení pro vaši konkrétní situaci.

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.