logo Víc než izolace ...

Potřebujete poradit?

+420 735 700 770 po-pá 8:00 - 17:00
cs
  • sk

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

Zateplení bojleru PUR pěnou

picture

Rozhodli jste se zateplit bojler a nenechat peníze mizet ve vzduchu? Pak vás asi bude zajímat, jak při zateplování postupovat. Vždy raději doporučujeme provádění nástřiku odborníkem, ale jestli patříte mezi kutily, s naším návodem to zvládnete i svépomocí.

Bojlery slouží k ohřevu a skladování teplé vody v domácnostech a jejich účinnost má zásadní vliv na celkovou energetickou bilanci domu. Energie potřebná k ohřevu vody totiž představuje značnou část celkových nákladů na vytápění. Zateplení bojleru tedy může být důležitým krokem k úsporám energie a snížení nákladů na vytápění.

Výhody zateplování bojleru PUR pěnou

Polyuretanová pěna (PUR) je vysoce účinný izolační materiál, který je ideální pro zateplení bojlerů. Mezi hlavní výhody zateplování bojleru PUR pěnou patří:

  • Vynikající tepelně izolační vlastnosti: PUR pěna dokáže udržet teplo uvnitř bojleru a minimalizovat tepelné ztráty.
  • Snížení energetických nákladů: Díky lepší izolaci je možné snížit spotřebu energie potřebné k ohřevu vody a tím i náklady na vytápění.
  • Rychlá a jednoduchá aplikace: PUR pěna je snadno aplikovatelná a rychle tuhne, což umožňuje rychlé zateplení bojleru bez zbytečných prodlev.
  • Odolnost vůči vlhkosti: PUR pěna je odolná vůči vlhkosti, což zabraňuje kondenzaci a korozi na povrchu bojleru.

Doporučený postup při zateplování bojleru PUR pěnou

  1. Příprava bojleru: Před zahájením zateplování je třeba zajistit, že je bojler vypnutý a přívod vody uzavřený. Bojler by měl být čistý a suchý, bez nánosů nečistot či mastnoty.
  2. Nanesení PUR pěny: PUR pěnu naneste rovnoměrně na povrch bojleru. Pozor, je důležité dodržet doporučenou tloušťku izolace dle konkrétního výrobce. Snažte se dosáhnout co nejrovnoměrnější vrstvy izolace, která bude pokrývat celý povrch bojleru.
  3. Kontrola a úpravy: Po aplikaci PUR pěny zkontrolujte, zda jsou všechny části bojleru důkladně pokryty izolační vrstvou. Případné nerovnosti nebo mezery v izolaci můžete opravit další vrstvou pěny. Je důležité zajistit, aby izolační vrstva byla neporušená a souvislá.
  4. Sušení a kontrola: Po aplikaci PUR pěny nechte bojler vyschnout dle doporučení výrobce. Po zaschnutí pěny zkontrolujte, zda izolační vrstva správně přilnula k povrchu bojleru a zda nedochází k žádným prasklinám či odlepením.

Zateplení bojleru pomocí PUR pěny je efektivní způsob, jak zvýšit energetickou účinnost vašeho domu a snížit náklady na vytápění. S využitím PUR pěny můžete dosáhnout výrazných úspor energie a zlepšit celkové pohodlí vašeho domova. Nezapomeňte se poradit s odborníky, kteří vám pomohou s výběrem správného izolačního materiálu a aplikací na váš konkrétní bojler.

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.