logo Víc než izolace ...

Potřebujete poradit?

+420 735 700 770 po-pá 8:00 - 17:00
cs
  • sk

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

Zatéká vám do domu? Začněte tento problém řešit včas

picture

Je u vás doma neustále špatný zatuchlý vzduch a na stropě se tvoří mokré skvrny? K nejčastějším příčinám patří špatně provedená izolace. Následkem je nejen nepohodlí, ale také vyšší provozní náklady. Jak si s touto potíží poradit?

Jestli zbytečně platíte vysoké částky za vytápění a v interiéru máte neustále vlhko, je dost možné, že k vám domů zatéká. Nesejde na tom, jaký máte typ střechy (plochou nebo šikmou), stejný problém se může projevit v obou případech. Na vině může být špatně zpracovaná střešní konstrukce, nedostatečná izolace, porušená střešní krytina i opotřebení. Aby k podobným situacím nedocházelo, je nutno provádět pravidelnou kontrolu střechy – na podzim, dříve než uhodí první mrazy a začátkem jara, abyste viděli, jaké škody zima způsobila. Kondenzovaná voda totiž může snadno zničit izolaci stávající. Dlouhodobým řešením je pouze dodatečná izolace, nebo tepelná izolace nová a kvalitnější.

Nejen konstrukční řešení, zásadní je také výběr materiálu

V první řadě zjistěte, v čem je problém, abyste opravu provedli pouze jednou a pořádně. Nechte si provést odbornou kontrolu. Sami totiž nemusíte najít skutečnou příčinu a potíže tak budete řešit opakovaně. Odborník vám poradí, jaké řešení pro vás bude optimální – jestli celková rekonstrukce, nebo důkladné zateplení podkroví. Poté navrhne také ideální materiál. Správná funkce střechy totiž nestojí pouze na perfektní konstrukci, ale především na použití odolného a spolehlivého materiálu. Tím je stříkaná polyuretanová pěna – díky skvělým tepelněizolačním a difúzním vlastnostem, dlouhé životnosti a neexistenci spár.

Dle skladby konstrukce a typu stavby se zvolí nejvhodnější typ pěny – buďto měkká s otevřenou buněčnou strukturou, která perfektně pohlcuje zvuky a ruchy, nebo tvrdá s uzavřenou strukturou, která slouží i jako parozábrana.

Celkové náklady se sníží až o 70 %

PUR pěna vytváří hladkou plochu a snadno utěsní i problematická místa stavby – jakmile se aplikuje, výrazně zvětší svůj objem, takže zcela minimalizuje teplené mosty. Pomůže vám dlouhodobě ušetřit – vaše náklady na vytápění se sníží až o 70 %. Další nespornou výhodou je i to, že neláká škůdce a předchází vzniku plísní.

Ochraňte vrstvu zateplení hydroizolací

Vždy je nutno použít parozábranu, která zabraňuje prostupu vodních par. Stěžejní je rovněž precizní hydroizolace, která pomůže prodloužit životnost vaší střechy. U nás k vytvoření hydroizolační vrstvy používáme silikon, který vyniká stálými vlastnostmi a poskytne povrchu antikorozní ochranu. Je vhodný na všechny typy povrchu, aniž by bylo nutné nejdříve odstraňovat staré hydroizolační nátěry. Lze jej aplikovat přímo na ně. Další alternativu potom představuje náš hydroizolační systém polyurea – vodotěsná membrána, která povrch chrání před opotřebením. Oba systémy patří k zdaleka těm nejlepším, které na současném trhu najdete.

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.