logo Víc než izolace ...

Potřebujete poradit?

+420 735 700 770 po-pá 8:00 - 17:00
cs
  • sk

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

Jak zateplit obytný kontejner?

picture

Stavíte dům a potřebujete si zřídit dočasné obydlí během stavby, nebo potřebujete profesionálně zateplit průmyslový kontejner? PUR pěna je ideálním tepelněizolačním materiálem. V tomto článku se dočtete proč.

Stříkaná PUR pěna je vhodná na všechny povrchy – lze zateplit jakékoliv typy budov i kontejnerů. Efektivně zabrání unikání tepla i přehřívání. Proč je lepší než jiné materiály?

Pohodlné bydlení závisí na kvalitním zateplení

Polyuretanová pěna, aplikovaná pomocí nástřiku, vyniká skvělými tepelněizolačními vlastnostmi a bez problému utěsní i malé škvíry a praskliny. Zároveň pomáhá předcházet tvorbě plísní a díky nulové potravinové hodnotě neláká škůdce.

Když se aplikuje profesionálně, nijak nenaruší životní prostředí a může vám zaručit komfortní a zdravé bydlení – ať už bydlíte v klasickém domě, chatě nebo obytném kontejneru.

Bydlení v nákladním kontejneru

Nová obydlí se v současnosti staví z mnoha různých materiálů. Cílem je nízkoenergetické obydlí za rozumnou cenu. Mezi jednu z alternativ patří i stavby vytvořené z lodních kontejnerů, i když samy o sobě vhodné izolační vlastnosti nemají. Nebrání ani únikům tepla, ani vnikání horka dovnitř. S vrstvou vhodného zateplení však už ano – ta přitom nemusí být na úkor prostoru, který je už tak dosti atypický.

PUR pěna je materiálem, díky kterému lze dosáhnout stejných tepelněizolačních vlastností jako u minerální vaty, přitom s menšími nároky na prostor. K zateplení je nezbytná daleko menší vrstva a můžete na něj navíc získat dotaci z programu Nová zelená úsporám.

Počáteční investice je možná trochu vyšší, ale vrátí se vám do několika málo let – a nesejde na tom, jestli v kontejneru plánujete bydlet dlouhodobě, nebo jen dočasně. Když bude dobře zateplený, můžete ho později využívat třeba jako víkendovou chatu nebo zahradní domek pro návštěvy.

Izolace obytných kontejnerů

K tomuto účelu se v minulosti využívala spíše minerální vata, bohužel nezřídka docházelo k vzniku tepelných mostů a výsledek nevydržel tak dlouho, jak by si majitelé kontejneru přáli.  PUR pěna se může pyšnit velmi dlouhou životností a odolností, takže podobným obtížím účinně zabrání. Ideální je v tomto případě polotvrdá pěna EKO H 200, díky své uzavřené buněčné struktuře – poslouží jako parozábrana i protivzduchová bariéra.

Tento typ tepelné izolace odpovídá přísným kritériím na tepelněizolační materiály. Chytrá pěna je prostě ideální materiál pro zateplení obytných kontejnerů.

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.