logo Víc než izolace ...

Potřebujete poradit?

+420 735 700 770 po-pá 8:00 - 17:00
cs
  • sk

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

Jak se zateplují a izolují nádrže a zásobníky?

picture

Můžete se dostat do situace, kdy potřebujete izolovat nádrž, kontejner či zásobník. Tato nutnost vyvstává v případě, kdy tepelné úniky zamezují jejich správnému fungování a brzdí tak celý provoz. Nebo je naopak zapotřebí obsah nádrží ochlazovat, případně zajistit, aby se zásobníky vlivem slunečního záření nepřehřívaly.

Při zateplení nádrží či zásobníků je potřeba vzít v potaz, že jsou velmi složitého tvaru, především co se poloměru křivosti týče. Izolace skelnou vatou či jiným podobným materiálem proto nepřichází v úvahu. Vhodnou volbou je stříkaná izolace tvrdou PUR pěnou, a to hned z několika důvodů.

Výhody PUR pěny

Díky svým vlastnostem nabízí stříkaná pěna ideální způsob, jak izolovat nádrže, zásobníky či kontejnery. Je jak hydroizolační, tak tepelně izolační a má perfektní tepelnou vodivost. Její aplikace je zároveň velice rychlá a nádrž lze vložit ihned do země bez toho, aniž by bylo zapotřebí dalších krycích materiálů. Pokud nádrž zůstává v otevřeném prostoru, je zapotřebí nanést také UV ochranný nástřik, který chrání před ultrafialovým zářením.

Nástřikovou izolaci zároveň můžete použít na veškeré průmyslové izolace. Díky svému složení je PUR pěna ideální adept k izolaci geometricky náročných tvarů. Dokáže totiž přilnout k téměř jakémukoliv povrchu a dokonale ho kopíruje, čímž nevzniká vzduchová vrstva, ve které by se mohla kondenzovat voda či proudit vzduch – nezaděláváte si tak na problém s plísněmi či sníženou životností nádrže. Pěna zároveň ihned nabyde na objemu a perfektně utěsní jakékoliv spáry či složitější detaily.

Izolace PUR pěnou má také tu výhodu, že povrch nádrže zpravidla není potřeba nijak předem připravovat (např. nanášet antikorozní nátěr).

Jednoduché a rychlé zateplení

PUR pěna je nanesena na daný povrch v jediné bezesparé vrstvě. Díky tomu nedochází k tepelným únikům ani prostupům v hydroizolaci. Je možné ji aplikovat i na nepravidelné a těžko přístupné povrchy.

Zároveň se při její aplikaci nepoužívají žádná lepidla ani další materiály, čímž se nezatěžuje konstrukce nádrže či zásobníku.

Nespornou výhodou je také rychlost provedení, díky čemuž nedochází ke zbytečným odstávkám v provozu – šetříte tak jak čas, tak peníze.

Potřebujete zateplit nádrž, kontejner či zásobník? Podívejte se na naši práci či nás přímo kontaktujte. Rádi vám poradíme a pomůžeme vám vybrat vhodné řešení šité na míru vašim potřebám.

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.