logo Víc než izolace ...

Potřebujete poradit?

+420 735 700 770 po-pá 8:00 - 17:00
cs
  • sk

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

Zvolte stříkanou izolační pěnu a ušetřete čas

picture

Kromě skvělých tepelněizolačních vlastností vám stříkaná polyuretanová pěna nabídne možnost rychlé aplikace. Stavební proces se může zkrátit i o celé týdny – ušetříte nejen na nákladech na energie, ale rovněž na pracovnících a čase. V našem článku si můžete prohlédnout konkrétní příklad – zateplení historické budovy z 19. století.

Rekonstrukce starších budov může být oříšek – velký důraz se klade na výběr správného zateplení. Přesně to je případ budovy z druhé poloviny 19. století na náměstí 28. října v Brně. V domě číslo 23 postupně vzniká moderní wellness hotel.

 

Volba padla na Chytrou pěnu

Původně se budova měla zateplit pomocí minerální vaty, postup by však byl příliš složitý a zdlouhavý a bylo by k němu zapotřebí nejméně 10 pracovníků. Díky využití Chytré pěny se zateplení zkrátilo z odhadovaných 28 dní na pouhých 8 a zvládli ho provést jen 2 aplikátoři.

Materiál, který se vyrábí v Nizozemí, je navíc neobyčejné odolný, šetrný vůči životnímu prostředí, neřídne, nedrolí se a vytváří jednolitý povrch beze spár a tepelných mostů. Je výjimečný svou dlouhou životností, která se rovná životnosti stavby – vydrží celá desetiletí.

Chytrá pěna se nanáší nástřikem a nabízí široké pole využití – od průmyslových hal a areálů přes modulové kontejnery až po rodinné domy a byty. Je aplikovatelná na různé typy materiálů – dokonce i na plech a zakulacené tvary. Způsoby aplikace se rovněž nabízí různé – horizontálně i vertikálně.

Výsledné zateplení je kompletní – tepelné, zvukové i vodní. PUR pěně se často přezdívá „doživotní izolace“, protože si udrží stejné vlastnosti i déle než 30 let. Oproti oblíbené minerální vatě stačí k dosažení perfektního účinku mnohem tenčí vrstvy izolace. Získáte tak prostor navíc, který můžete dále využít.

 

Zateplení historizující věže

Věž budovy se zateplovala pomocí polotvrdé PUR pěny, která nepropouští tolik vodních par a pro prostory s vyšším rosným bodem a střídajícími se teplotami je lepší volbou. Zároveň vyniká vyšší odolností vůči horším podmínkám a je pevnější. Je ideálním řešením v místech, kde pro izolaci není dostatek  prostoru – to se týká například teras, balkonů a podkrovních bytů.

Rozvody, povrchy, stěny, stropy a zbývající části objektu se zateplovaly měkkou pěnou, která je v našich podmínkách obvyklejší.

 

Maximální úspora

Kromě času, financí a počtu pracovníků se díky Chytré pěně podařilo ušetřit i čtvereční metry. Mohou tak vzniknout skladovací prostory, které by jinak zabírala zprvu zamýšlená izolace minerální vatou.

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.