logo Víc než izolace ...

Potřebujete poradit?

+420 735 700 770 po-pá 8:00 - 17:00
cs
  • sk

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

Vařte v zateplené kuchyni, práce vám půjde od ruky

picture

Vyšší koncentrace vodních par v kuchyni může představovat problém. Jak se tomu vyhnout a zvýšit váš komfort?

Rádi vaříte? Ať už v rámci vašeho povolání, nebo doma? Potom byste měli dbát na to, aby vaše pracoviště bylo co nejpříjemnější a vám se v něm dobře fungovalo. Tepelná izolace pomůže nejen vám cítit se líp, ale zároveň ochrání vaši kuchyni před možným poškozením či vznikem plísně.

Proč může být nezateplená kuchyně problematická?

Určitě to znáte – nepříjemný chlad zalézá pod kůži a dostává se až do morku kostí. Místo, abyste si jindy příjemnou činnost užívali, musíte zbytečně spěchat. Během vaření je sice teplo a můžete si zatopit, když ale odněkud táhne a profukuje, v závěru pouze přetápíte, za energie utratíte vysokou sumu a příjemně vám stejně nebude.

S podobnou potíží se setkáte zejména ve starších budovách. Jenomže chlad není jediným úskalím. Protože v kuchyni se obecně koncentruje vyšší množství vodních par, může dojít k jejich kondenzaci a skapávání. A kde je vlhkost, tam je i plíseň – ta může mít velmi neblahý vliv na vaše zdraví, i když se vyskytuje jen v malém množství. Může vyvolat kožní a dýchací potíže i silnou alergickou reakci, a pokud na vás působí dlouhodobě, budou následky ještě závažnější.

Ochrání vás jedině dobře provedené zateplení – před nadměrnou vlhkostí i tepelnými ztrátami.

Tepelná izolace do kuchyně

Vhodným typem zateplení do kuchyně je polotvrdá polyuretanová pěna EKO H 200 – má uzavřenou buněčnou strukturu, funguje jako účinná parozábrana a předchází vzniku plísní a provlhání stěn.

Vůči vlhkosti je vysoce odolná. Umožňuje izolaci stěn, podlah i stropu a lze ji bez problémů nanést i do problematičtějších oblastí. Tepelných mostů ani zanechaných skulin, které by vás i nadále mohly trápit, se obávat nemusíte. Odborně provedené zateplení tímto materiálem vám zajistí skvělý výsledek – vznikne neporušená vrstva beze spojů a to bez použití mechanických upevňovačů a lepidla.

Vlastnosti PUR pěny navíc zůstanou totožné i po letech – materiál neubývá ani neztrácí na účinnosti. Stejně spolehlivý je po celý rok – v létě brání nadměrnému přehřívání a v zimě chrání před pronikáním chladu do interiéru. Vytváří bezprašné prostředí a skvělé hygienické podmínky, které jsou do kuchyně ideální.

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.