logo Viac než izolácia...

Potrebujete poradiť?

+420 735 700 770 po−pia 8:00 - 17:00
sk
  • cs

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

Články blogu

picture

A tenhle znáte? Nejčastější mýty o PUR pěnách

26.4.2018

Ačkoliv je stříkaná polyuretanová pěna na trhu již téměř 70 let a za tu dobu se stala oblíbeným izolačním materiálem, stále se o ní i po letech šíří v odborné i laické veřejnosti řada mýtů. Řekněme si, jaké jsou nejčastější pověry, a vysvětleme si, proč je skutečnost úplně jiná. Každý ošetřovaný prostor vyžaduje individuální provedení a namíchání izolace na míru.

Proč narůstají ceny izolačních materiálů? Na vině je i požární bezpečnost

15.2.2018

Ceny tepelně izolačních materiálů v poslední době rostou. A na vině není jen zvýšená poptávka, ale také norma ČSN 73 0810 o požární bezpečnosti staveb, která třeba vyžaduje, aby byl pruh minerální vaty širší než dříve. České stavebnictví prosperuje a není proto divu, že se zvyšuje poptávka na stavební materiály. I ceny tepelně izolačních materiálů, zejména minerální vaty, a polystyrénu rostou. 

Ekologická Chytrá pěna

2.1.2018

Izolace polyuretanovou pěnou je velice oblíbená, kvůli svým skvělým funkčním vlastnostem Stačí nanést tenkou vrstvu, snadno se dostane i do obtížné přístupných míst a vydrží několik desítek let.

Co to ale vlastně ten polyuretan je? A jaký má vliv na naši přírodu? Pokud se rozhodnete pro izolaci polyuretanovou pěnou, můžete zažádat o dotaci Nová zelená úsporám, programu ministerstva životního prostředí na snižování energetické náročnosti budov.

Chytrá pěna nebo polystyren?

14.6.2017

Tepelná izolace budov je velice důležitým tématem, pokud je totiž precizně udělaná, může ušetřit spoustu peněz na únicích energie a také ulevit životnímu prostředí.  Izolačních materiálů je víc druhů a liší se svými vlastnosti, jako je například součinitel tepelné vodivosti, schopnost látky vyrovnávat teplotní rozdíly, ale také mnohými dalšími, přilnavostí, životností apod.  Jaké jsou rozdíly mezi izolací polystyrenem a Chytrou pěnou?

Ekologická izolace - polyuretanová pěna šetří nejen peníze, ale i přírodu

22.5.2017

Izolace polyuretanovou pěnou je velice oblíbená, kvůli svým skvělým funkčním vlastnostem Stačí nanést tenkou vrstvu, snadno se dostane i do obtížné přístupných míst a vydrží několik desítek let. Co to ale vlastně ten polyuretan je? A jaký má vliv na naši přírodu?

Tepelná izolácia: Viete, ktorá je tá správna pre pasívny dom?

2.6.2016

Premýšľate nad stavbou alebo kúpou energeticky pasívneho domu? Poradíme vám, ako ho správne tepelne izolovať. Prečítajte si článok na ChytraPena.sk.

Autori blogu