logo Viac než izolácia...

Potrebujete poradiť?

+420 735 700 770 po−pia 8:00 - 17:00
sk
  • cs

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

Proč zvolit chytrou pěnu v potravinářském průmyslu?

picture

Připravujete nebo rekonstruujete provozovnu, sklad nebo kuchyni, ve které je nutné dodržet vysoký hygienický standard, a hledáte vhodnou izolaci? Řešením může být Chytrá pěna, která je až o 70 procent úspornější než jiné druhy izolace. Jejích vlastností využijete také v pivovaru nebo mrazírně, zkrátka kdekoliv, kde je více než jinde nutné dbát na čistotu a prevenci plísní.

Izolace PUR pěnou má řadu výhod: je zdravotně nezávadná, cenově dostupná, úspornější než tradiční izolace, hodí se k použití kdekoliv a při správné aplikaci má stejnou životnost jako sama stavba, ve které je aplikována.

Výhody PUR pěny (nejen) pro výrobny

V potravinářském průmyslu jsou obzvlášť ceněné i další vlastnosti stříkané polyuretanové izolace. Zásadní je fakt, že se z ní neuvolňují žádné časti, navíc pěna nechutná myším ani dalším hlodavcům, vyhnete se tedy nežádoucím dírám a návštěvám nezvaných hostů. Skvěle také izoluje zvuk, což se hodí zvláště ve hlučných automatizovaných výrobnách, a má skvělé protipožární vlastnosti.

Jediným problémem, který může při zvolení PUR izolace nastat, je nekvalitně provedená aplikace. Nevhodný či neodborný způsob aplikace může zapříčinit ztrátu všech předností polyuretanové izolace. Neodborně nanesená PUR pěna může tvořit teplené mosty, špatně držet, nebo se dokonce drolit. Pro plné využití všech benefitů, které izolace polyuretanovou pěnou nabízí, se tedy vyplatí požádat o pomoc specializované pracovníky.

Přesvědčily vás naše argumenty a rozhodli jste se pro izolování vašeho objektu pomocí PUR pěny? Skvělá volba. Tím ale výběr ani zdaleka nekončí. I když je polyuretanová pěna vynikajícím izolačním materiálem, existují značné rozdíly v kvalitě jednotlivých značek.

Ekologicky nezávadná izolace s širokým využitím

Představte si například pekárnu ve staré budově: z rozpálených pecí se valí pára, ta se sráží v rozích místnosti, z těch skapává na zeď, která vlhne. Dříve nebo později se objeví plíseň, a kde je plíseň, tam jsou i její spory a jejich nepříznivé účinky na lidské zdraví (navíc je přítomnost plísně v potravinářském provozu nemyslitelná i z hygienických důvodů). V zimě, při menším provozu, je v pekárně naopak chladno, profukuje a musí se zbytečně přitápět. Řešení obou problémů, vlhka i chladu nejen v potravinářství, nabízí Chytrá pěna.

Chytrá pěna je PUR izolace, která neobsahuje žádné škodliviny, je ekologicky nezávadná a nezatěžuje životní prostředí, navíc má unikátní tepelně-izolační vlastnosti. Její konkrétní varianty vyřeší všechny vaše problémy: zaizoluje a utěsní spáry, je paropropustná a vzduchotěsná a díky vysokému hygienickému standardu je vhodná všude tam, kde je třeba plnit náročné normy pro práci s potravinami.

Chcete o Chytré pěně vědět víc? Kontaktujte naše odborníky, kteří vaše otázky rádi zodpoví a poradí vám s výběrem vhodné izolace.

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.