logo Víc než izolace ...

Potřebujete poradit?

+420 735 700 770 po-pá 8:00 - 17:00
cs
  • sk

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

Pozor na nesprávnou aplikaci izolace PUR pěnou

picture

Ačkoliv má izolace PUR pěnou celou řadu nesporných výhod, nesprávná či amatérská aplikace může značně snížit její účinek a zásadně ovlivnit parametry i kvalitu samotného zateplení. Jak tedy zajistit, aby vaše izolace nepozbyla svých vlastností a vy si mohli dlouhá léta užívat optimální tepelné pohody v domě?

Univerzální nástřik svépomocí? To opravdu ne!

Ačkoliv může laikovi připadat aplikace Chytré pěny jako snadná a rychlá záležitost, naši odborně vyškolení pracovníci přesně ví, co dělají. Způsob nástřiku polyuretanové pěny je pro správné fungování izolace klíčový, rozhodně byste se tedy neměli pouštět do vlastních pokusů, mohli byste se totiž hodně spálit. U špatného nástřiku vám hrozí například vznik dutin, které mohou v některých případech vést od podlahy až ke stropu. Dalším rizikem je pak také ztráta tepelněizolačních vlastností pěny.

Při nástřiku pěny je zapotřebí kvalitní technologické zařízení, které je přesně a citlivě nastaveno tak, aby poměr, teplota, tlak či např. směšování přesně odpovídalo daným požadavkům. Naši odborníci vám zároveň dokážou kvalifikovaně poradit a zhotovit návrh vlastní izolační vrstvy, při kterém vždy berou v potaz teplotní a vlhkostní charakteristiky místa, do kterého má být PUR izolace umístěna a kde má dlouhé roky sloužit.

Klimatické podmínky

Kromě výše zmíněných rizik se nesprávná aplikace PUR pěny může i velice rychle projevit v důsledku změny klimatických podmínek (především se jedná o izolace plochých střech, na kterých se špatná aplikace může projevit ihned ale klidně i za několik let, kdy už může být pozdě). Je proto naprosto klíčové pečlivě dodržovat celou řadu parametrů, ať už se jedná o teploty a vlhkost nejen exteriéru, ale i zatepleného objektu.

Zvolte zkušené odborníky

Pro aplikaci Chytré pěny byste si proto vždy měli zvolit zkušenou a kvalifikovanou firmu, která vám zajistí úspěšnou realizaci projektu. Vždy byste měli mít jistotu, že vámi zvolená firma vyniká odbornými znalostmi, je schopná poskytnout detailní návrhy řešení s ohledem na veškeré aspekty daného objektu, má bohaté zkušenosti se zpracováním a aplikací zateplení a v neposlední řadě má také řadu pozitivních referencí od spokojených klientů, kteří se za ni mohou zaručit.

To vše vám v Chytré pěně můžeme nabídnout. Na českém trhu se pohybujeme již pěknou řádku let a za dobu naší působnosti jsme realizovali již přes 4500 zakázek. Navíc máme kompletně vybavené školicí středisko a neustále se vzděláváme a inovujeme, abychom našim zákazníkům vždy mohli nabídnout služby na té nejvyšší odborné úrovni. Přečtěte si další výhody, proč si zvolit izolaci právě od nás a pokud jste rozhodnutí, ozvěte se nám a společně se jistě domluvíme na tom nejlepším řešení pro vaši konkrétní stavbu.

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.