logo Víc než izolace ...

Potřebujete poradit?

+420 735 700 770 po-pá 8:00 - 17:00
cs
  • sk

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

Nejen zateplení, ale také odhlučnění. Chytrá pěna zvládne obojí

picture

Potřebujete zateplit váš dům či byt, a navíc vás trápí hluční sousedé nebo nadměrný ruch v ulici? Kvalitní izolační materiál vám může pomoci v obou případech – uleví vaší peněžence i vám od dlouhodobého trápení.

Když máte v domě chladno, je nedostatečně zateplený a k tomu máte pocit, že odvedle jde slyšet každé slovo, není pravidlem, že se hned budete muset odstěhovat. Stačí rozumné konstrukční řešení – izolace pomocí polyuretanové pěny, která se aplikuje nástřikem a perfektně těsní.

Sousedy ani hluky zvenčí neuslyšíte

Jako akustická izolace slouží měkká PUR pěna s otevřenou buněčnou strukturou. Proč právě ta? Protože zvuk neodráží, ale pohlcuje.

Polyuretanová pěna EKO S 500 se používá k vyplnění SDK podhledů – třeba v panelovém bytě, kde nad vámi bydlí hluční sousedé. Stejná měkká pěna se využívá rovněž k zateplení a odhlučnění skladových hal. Funguje opravdu skvěle. Než se ale rozhodnete zateplit a odhlučnit pouze strop, ověřte si nejdříve, odkud nepříjemné zvuky vychází – kvůli rezonančním vlnám by se totiž mohlo stát, že by tato úprava pomohla jen částečně.

Pěna je vysoce přilnavá, aplikuje se rychle a snadno a její účinky jsou dlouhodobé – postupem času nemění své vlastnosti.

Bezkonkurenční zateplení

PUR pěna neřeší jen jednu obtíž, ale hned dvě a to pouze jedním krokem. Když vás nebude rozptylovat hlasitá hudba nebo dupání, budete se doma cítit daleko lépe. A také pohodlněji – rozdíl mezi zateplenou a nezateplenou budovou je obrovský a na atmosféře uvnitř se to ihned pozná. V zatepleném domě je totiž stálé klima po celý rok – během letních měsíců se interiér nepřehřívá a v zimě odtud neuniká teplo.

Kvalitní tepelná izolace vás zbaví tepelných mostů a zajistí vám finanční úsporu. Nemusíte utrácet ani za vytápění, ani za klimatizaci. Materiál vydrží i celá desetiletí a po celou tu dobu vám bude dobře sloužit.

Finanční i prostorová úspora

Stříkaná PUR pěna má výborné tepelněizolační vlastnosti, chrání vás před vznikem plísní, nemá žádnou potravinovou hodnotu, díky které by lákala škůdce a šetří místo. Obzvlášť v malých prostorách tento poslední bod oceníte. Její vlastnosti jsou srovnatelné s minerální vatou, ale nemusí se aplikovat v tak široké vrstvě.

Tenčí vrstva izolace vám dává možnost umístit v prostoru, který by jinak zabírala minerální vata, zabudovanou skříň nebo třeba pracovní stůl a místnost přitom nebude působit stísněně.

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.