logo Víc než izolace ...

Potřebujete poradit?

+420 735 700 770 po-pá 8:00 - 17:00
cs
  • sk

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

Máte místo podkroví rozpálenou saunu? Pomůže vám zateplení i pokojové květiny

picture

Nezateplené podkroví je noční můrou každého, kdo v něm v létě musí bydlet. Pokud v něm ale teplota dlouhodobě dosahuje takových hodnot, že se podkroví stává neobyvatelným, je rozhodně na čase s tím něco dělat. Ideální variantou je podkroví zateplit. Zajistíte si tím nejenom větší chlad během léta, ale také velké úspory za topení během zimy. Podkroví je totiž místo, kudy uniká největší množství tepla. Se správným zateplením můžete výrazně ušetřit na nákladech za vytápění - až 70 %.

Co vlastně je Chytrá pěna?

Polyuretanová pěna je speciální izolační materiál, často známý pod zkratkou PUR pěna. Vzniká reakcí vícefunkčních isokyanátů s polyalkoholy, které se smísí v nástřikové pistoli přímo na místě aplikace. Tu provádí zkušený a vyškolený technik, který směs nanáší na zdi, stropy nebo další místa, která si zákazník přeje. Pěna okamžitě po dopadu zvětšuje svůj objem až 120x. Z toho důvodu se pěna označuje jako Chytrá - nástřikem se totiž dostane do každé mezery a spáry a vy získáte perfektní vrstvu zateplení bez jediné skulinky. Právě díky specifickému stylu, kterým se Chytrá pěna aplikuje, ji můžete použít na zateplení těžko dostupných míst ve vašem domě, ale také na garáž či chatu. Skvěle se také hodí na zateplení střechy – dodatečně totiž nezatěžuje střešní konstrukci.

Dlouhá životnost i rychlá realizace

Velkou výhodou Chytré pěny je její stálost. Svoje izolační vlastnosti si udrží bez větších změn až 30 let. Pěna navíc nechutná ani hlodavcům, nehrozí vám tak, že vám ji myši prokoušou a zničí. Vzhledem k tomu, že náklady se vám na úsporách za topení vrátí průměrně za 3-5 let, je to opravdu dobrá investice.

Pokud máte obavy, že naši technici u vás stráví polovinu prázdnin a tu druhou po nich budete uklízet tak, jako to bývá u zateplení vatou nebo polystyrenem, můžete být v klidu. Běžně velký rodinný je zkušený izolatér schopný zateplit za jediný den a po jeho odjezdu, kromě precizně zatepleného domu, nepoznáte jediný rozdíl.

Co dělat při čekání na Chytrou pěnu?

Izolaci máte v plánu, ale přemýšlíte, jak do té doby přežít? Naštěstí existuje pár tipů, díky kterým si svůj byt můžete při čekání na naše techniky alespoň trochu ochladit.

Nejúčinnější variantou je samozřejmě sluneční paprsky do bytu vůbec nevpustit. K tomu vám skvěle poslouží venkovní rolety a žaluzie, které zachytí sluneční paprsky dříve, než stihnou dopadnout na okenní tabuli a vyhřát interiér. Jednodušší a levnější variantou je ale stínění vnitřní, které je sice méně efektivní, ale teplotu dokáže také o pár stupňů snížit.

Nevětrejte a obklopte se květinami

Existuje však i spousta maličkostí, které můžete udělat ihned. Tou první je během dne nevětrat. Většinu lidí láká alespoň nějaký vánek, a v dobré víře otevřou okna v celém bytě. Nejenomže se vánek většinou nedostaví, ale teplota v bytě ještě o několik stupňů vzroste. Větrat byste rozhodně měli až večer, kdy teplota začne klesat, a pokud vám to okolní hluk dovolí, tak klidně celou noc. Důležité je také dbát na vlhkost vzduchu. Právě suchý a horký vzduch vysušuje sliznice a může být nepříjemný. Účinným a zároveň elegantním způsobem, jak vlhkost zvýšit, jsou pokojové květiny. Pokud se však o ně nechcete celý rok starat, dobře vám poslouží i řezané, ve váze plné vody. 

Se suchým vzduchem v bytě můžete zatočit i s pomocí zvlhčovačů vzduchu. Ty zvlhčují vzduch konstantně a často vypadají jako stylové bytové doplňky. Jednoduchým řešením je také použít mokrá prostěradla či ručníky, ze kterých se bude voda pomalu odpařovat.

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.