logo Víc než izolace ...

Potřebujete poradit?

+420 735 700 770 po-pá 8:00 - 17:00
cs
  • sk

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

Články blogu

picture

Nevýhody zateplení polystyrenem

29.11.2023

Jedním z nejvýraznějších problémů spojených s použitím polystyrenu jako izolačního materiálu je vznik tepelných mostů. Při nedostatečné instalaci či nevhodném spojení desek může docházet k průniku tepla, což vede k tvorbě tepelných mostů.

Jak zateplit dřevostavbu?

20.11.2023

Zateplení dřevostavby je klíčovým krokem k optimalizaci energetické účinnosti a tepelného komfortu v interiéru. Existuje několik možností, jak toho dosáhnout. Pokud jde o části domu, jako jsou základy, podlaha, obvodové stěny a střecha, můžete použít různé materiály, jako jsou minerální vata, pěnový polystyren nebo PUR pěna. Jakou izolaci ale zvolit?

Součinitel tepelné vodivosti u izolací - co to je?

25.10.2023

Když přemýšlíme o izolaci budov a zajištění optimální tepelné pohody uvnitř, jedním z nejdůležitějších faktorů je součinitel tepelné vodivosti. Co to ale přesně znamená, a jak se různé izolační materiály liší v této klíčové vlastnosti?

Top 5 vlastností PUR pěny

25.10.2023

PUR pěna se rychle stává dominantním materiálem pro své technické vlastnosti a mnohostrannost. Podívejte se alespoň na pět vlastností PUR pěny, které ji staví na špičku mezi izolačními materiály.

Jak izolovat základovou desku?

27.9.2023

Nezáleží na tom, zda připravujete novostavbu, nebo chcete snížit energetickou náročnost staršího domu, izolace základové desky je tím pravým krokem. Tato izolace dokáže eliminovat tepelné ztráty a pronikání vlhkosti do vašeho domu a výrazně tak přispět k úspoře vašich peněz.

Jak zateplit kamenný dům?

13.9.2023

Jak vyřešit zateplení kamenného domu tak, aby to nezničilo jeho autentický charakter? V tomto článku se podíváme na problematiku zateplení kamenných domů a na možnosti, jak snížit jejich energetickou náročnost a uchovat jejich jedinečnost.

Autoři blogu